Két Zsákovics egy csapatban

<p>Csallóközkürt/Vásárút. Pontosztozkodással (1:1) végződött a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportja 22. fordulójának slágere, a csallóközkürtiek és a vásárútiak régióderbije.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A faluszomszédok párharcát megelőzően derült ki, hogy Harsányi és Csémy sem vállalja a játékot. Hozzájuk hasonlóan ifjabb Zsákovics és Lukovics is sérüléssel bajlódik, de ők csatasorba álltak. „Nem az elképzelésem szerint teljesített a csapat. Az első félórában gyatrán fociztunk, ezt követően fokozatosan játékba lendültünk. A középpályán nem jöttek ki a passzok. Az ellenfél jól védekezett, fordulás után egyetlen zicceréből vezetést szerzett. A végjátékban sikerült betalálnunk, legalább az egyik pontot otthon tartottuk. A sportszerű mérkőzés igazságos döntetlennel fejeződött be. Szerintem a meccs után volt miről vitázniuk a kocsmában a szurkolóknak” – értékelte a párharcot a vendéglátók rutinos trénere, Zsákovics Tibor.

Az immár negyvenöt esztendős játékosedző a hajrában lépett csereként pályára, az utolsó negyedórában két Zsákovics, apa és tizenkilenc esztendős fia viselte a vendéglátók mezét. „Nekem már inkább az öregfiúknál lenne a helyem, ennek ellenére olykor még szükség van a tapasztalatokra. Olykor bizony hatékonyabb a pályáról irányítani, mint a kispadról utasításokat osztogatni. Az ellenfelek is jobban odafigyelnek rám, ezért a társak szabadabban mozoghatnak” – ecsetelte játéka hozadékát az egykor élvonalban is megfordult veterán labdarúgó. Az idő múlását igazolja, hogy Zsákovics Tibor a közelmúltban még fivérével, Jánossal játszott egy csapatban.

A vendégek a vasárnapi döntetlennek és a Čeladice nagyfödémesi botlásának köszönhetően ismét a tabella éléről várják a folytatást. „Végre ismét egy csapatként küzdöttünk, mindenki tudása legjavát nyújtotta. Nem engedtük kibontakozni a hazaiakat. Fegyelmezetten védekeztünk, gyors ellentámadásokkal kísérleteztünk. A futballistáink teljesítményükért, szurkolóink pedig a buzdításért dicséretet érdemelnek. Azért az örömbe némi üröm is vegyült, ugyanis Bognár találatát evidens kezezés előzte meg. Ezt a momentumot a játékvezetőkön kívül mindenki látta. Az ekecs-apácaszakállasiak elleni meccsen is ehhez hasonló, erősen vitatható gólt kaptunk. Ilyen a foci” – summázta a párharcot Navrátil Károly, a vásárútiak trénere. „Nem tudom megítélni az esetet. Szöglet után tömörülés alakult ki a vendégek kapuja előtt, Bognár néhány lépésről talált a hálóba. A partjelző viszont jól látta az esetet, de nem lengette a zászlaját. A mérkőzés ellenőre egyébként a találkozó befejezése után megnézte a mérkőzésről készült videofelvételt, de szerinte sem történt szabálytalan megmozdulás az egyenlítő gólnál” – kommentálta a vitatott szituációt Zsákovics Tibor. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?