Két sérülés között magyar bajnoki öv

<p>Könyörtelenül kemény küzdelemben, az MMA-harcban próbál feltörni. Tehetsége, edzettsége, akaratereje viszi előre, sérülései hátráltatják. A vásárúti Boráros Gábor a világbajnokokkal büszkélkedő bősi küzdőiskola újabb feltörekvő egyénisége. Bősön az ottani Kempo MMA, Pozsonyban az Octagon Fighting Academy bunyósa, edzőként is tevékenykedik, de a futballtól sem szakadt el teljesen.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Labdarúgó vagy MMA-harcos?

Egy ideig fociztam, de az utóbb két évben csak hobbiszinten játszom a vásárúti csapatban. Azóta főleg az MMA-harc érdekel.

Neves bősi klubtársai, Végh Pumukli Attila és Buchinger Buki Iván birkózóként kezdtek, majd az MMA-harcban lettek világbajnokok. Egykor együtt indultak. Most is edzőtársak?

Mondhatjuk. Ha itthon vannak, akkor együtt edzünk Bősön vagy Pozsonyban. Most azonban kényszerszünet miatt nem harcolhatok, mert állkapocstörésem volt. December elején Svédországban bunyóztam, ott sérültem meg. Előtte azonban Budapesten bajnoki övet szereztem 77 kilóban a nyílt magyar bajnokságon.

Hogyan sérült meg Stockholmban?

Nem címmérkőzésen, de az est főmeccsén szerepeltem. A második menetben kaptam egy fejrúgást, aminek következtében eltörött az állkapcsom. Műteni nem kellett, de az orvos egyelőre nem enged harcolni.

Tavaly ilyenkor volt egy motorbalesete, ami keresztszalag-szakadással végződött, utána februárban műtötték. Nem sokat versenyzett azóta…

Fél évig tartott, míg felépültem. Öt hónap alatt felkészültem, és megnyertem a magyar bajnoki övet, aztán újra megsérültem, most küzdelem közben.

Jelenleg milyen a mérlege az MMA-harcban?

A stockholmi meccs volt a tizenhatodik összecsapásom. Három amatőr mérkőzésem mellett tizenhárom profi csatában szerepeltem, s abból tizenegy győzelem és két vereség a mérlegem.

Tavaly súlycsoportot is váltott. Végleg felment a 77 kilóba. Hogyan érzi magát ebben a mezőnyben?

Magabiztosabb lettem, mert nem kell nagy súlycsökkentéssel bajlódnom. Alkalmanként csak öt kilót kell leadnom, így jobb erőben érzem magam. Hátránya viszont, hogy magasabbak az ellenfelek. Számomra viszont jobb, mert erősebb vagyok, a meccs előtt nem kell tíz–tizenkét kilót ledobnom.

Győzelmei közül melyik a legemlékezetesebb?

Két éve Ostraván arattam. Buchinger Ivánnak szervezték a meccset, de ő átadta nekem. Akkor még 75 kilóban bunyóztam, Csehországban azonban 77 kilóban folyt a harc. Ellenfelem a cseh és Európa-bajnok Jakub Gazdík volt. Sokan azt gondolták, könnyen elintéz. Két fejjel voltam kisebb nála, de már az első menetben levittem őt, és hátsó fojtással nyertem. A szurkolók a meccs előtt nagy ovációval fogadták kedvencüket, a menet közepén, mikor látták, hogy bajban van, elhallgattak, majd a végén megtapsoltak.

Pumuklit és Bukit követendő példaképeinek tekinti. Mikor lesz, lehet Boráros Gábor világbajnok?

Amint a sérülésem engedi, folytatom az edzéseket, meccseket. Remélem, nekem is sikerül egy erősebb szervezethez leszerződnöm. Minél jobb eredményeket akarok elérni, minél hamarabb a csúcsra törnék. Egyelőre azonban hátráltat a sérülésem, csak áprilistól kezdhetem az edzéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?