Két ravasz Navas

Három csapat sorsa eldőlt, már ami a lényeget illeti a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid és a Manchester City várhatja a tavaszi sorsolást, a Mönchengladbach legfeljebb az Európa Ligára készülhet.Füttyszó kísérte az öltözőbe a Realt a Bernabéuban, pedig a szurkolóknak lett volna okuk az örömre.

Három csapat sorsa eldőlt, már ami a lényeget illeti a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid és a Manchester City várhatja a tavaszi sorsolást, a Mönchengladbach legfeljebb az Európa Ligára készülhet.

Füttyszó kísérte az öltözőbe a Realt a Bernabéuban, pedig a szurkolóknak lett volna okuk az örömre. A Madrid 1:0-ra legyőzte a PSG-t, ezzel négy forduló után biztossá vált továbbjutása az A csoportból. A füttyszóra egyszerű a magyarázat: a párizsiak sokkal veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél a mérkőzésen. „Tízszer jobban játszottunk, mint a Real, így kell folytatnunk később is” – mondta a meccs után a madridiak egykori játékosa, Ángel di María. Lehet ebben némi túlzás, ráadásul a PSG azzal nem megy sokra, ha rendre jobban játszik ellenfelénél, de nem győzi le. A nagy áttöréshez több kell, a PSG az igazán komoly rangadókon évről évre alulmarad.

A madridiaknál sem ideális a helyzet. „Nem oda akartam rúgni a labdát, szerencsém volt” – összegzett a góllövő, Nacho. A szélső kétségbeesett beadása furcsán gurult, egészen a kapu bal sarkáig. Ez volt a Real győztes, továbbjutást jelentő gólja. Ronaldo sem nagyon sziporkázott, le is cserélték. A hazai közönség elégedetlensége azonban nem zavarta az edzőt, Rafa Benítez inkább csak megvonta a vállát. „Továbjutottunk, nem?” De. Igaz, ebbe a mentalitásba már elég sok edző belebukott a királyiaknál.

Hírnevéhez méltó City

Megnyugodhatnak a Manchester City hívei is. A kezdet idén is kínos BL-évadot sejtetett, a Juventus elleni hazai vereség után úgy tűnt, a ManCity ezúttal is inkább gúny tárgya lesz a nemzetközi kupaprondon. Összevásárolt sztárok, lélektelen csapat – a szokásos közhelyek. A nyitány után sem volt meggyőző az együttes, a Mönchengladbach és a Sevilla elleni hazai meccseken a győztes gólt a hajrában szerezték az angolok. Kedden aztán minden megváltozott. A City 3:1-re győzött Sevillában, s végre úgy szerepelt, ahogy az várható a csapattól. A mezőny egyik legjobbja a Sevilla egykori futballistája, a gólpasszig jutó Jesús Navas volt. A Sevilla még sosem kapott három gólt európai kupasorozat csoportkörében, most ez is megtörtént. Az angolok pedig egymás után háromszor győztek, és ezzel továbbjutottak. Ha a következő körben nem kapnak ki a Juventustól, alighanem csoportelsőként.

Gladbachi búcsú

Megvan az első tuti kieső is. Másképpen fogalmazva: a Mönchengladbach az első csapat, amely biztosan nem juthat tovább a legjobb tizenhat közé. Sokba került az első két vereség a csapatnak, a Sevilla és a ManCity elleni kudarc után hiába játszottak kétszer is döntetlent a tavalyi döntős Juventusszal, biztosan nem léphetnek tovább. A keddi találkozón egyébként a németek sokkal jobban játszottak a Juventusnál, hetven százalékban birtokolták a labdát, és a hajrában több nagy helyzetet is kihagytak. Talán, ha korábban váltanak edzőt. A jelenlegi, ideiglenesen kinevezett tréner, André Schubert szeptember 21-én váltotta Lucien Favrét, és az addig botladozó csapat az azóta lejátszott tíz tétmérkőzése közül csak egyet (a City elleni hazai BL-találkozót) veszített el, hazájában zsinórban hat bajnokit nyert meg, a kupából pedig kiverte a Schalkét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?