Két magyar elsőség

Lahti. Finnországban rendezték a sportlövő-világbajnokságot, az elmúlt hét végén magyar és szlovák éremeső volt a seregszemlén. Igaly Diana skeetben aranyérmet nyert, és ezzel olimpiai kvótát szerzett. Ebben a számban a szlovák Andrea Stranovská a második helyen végzett.

Lahti. Finnországban rendezték a sportlövő-világbajnokságot, az elmúlt hét végén magyar és szlovák éremeső volt a seregszemlén. Igaly Diana skeetben aranyérmet nyert, és ezzel olimpiai kvótát szerzett. Ebben a számban a szlovák Andrea Stranovská a második helyen végzett. Az Igaly, Göbölös Ibolya, Vasvári Erzsébet összeállítású csapat a harmadik helyen zárt. A junior lányok között Lenka Barteková a dobogó legmagasabb fokára léphetett.

Igaly Diana mondta: „A Világ Kupa-viadal után nagyon összeszedtem magam, valósággal önkívületi állapotban versenyeztem. A döntő előtt nem nagyon izgultam, mert kiváló formában voltam, éreztem a korongokat.” A junior lányok traplövésében is született szlovák érem, Zuzana Štefčeková a harmadik legjobb eredményt érte el.

Tegnap is volt magyar aranyérem a vb-n: Sike József 390 körrel első lett a futócéllövők 10 méter 40 vegyes számában. Az Európa-bajnok Sike először nyert egyéniben vb-n, a nap folyamán végig kiváló teljesítményt nyújtott. Három körrel előzte meg a második német versenyzőt.

A kisöbü sportpuskások 3x40 lövéses versenyében a Sidi Péter a harmadik helyen végzett. Ebben a számban a szlovák Jozef Göncinek ugyan nem jutott érem, a nyolcadik helye azonban azt jelenti, teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?