Két gólt rúgott a születésnapos Kotľár

<p>Ebben a szezonban először lőttek egy meccsen kettőnél több gólt a rimaszombatiak, akik 3:0-ra győztek az alsókubiniak ellen. Kotľár két találattal ünnepelte 27. születésnapját, a harmadik gólt Lupták szerezte.</p>

BŐD TITANILLA

Mindenszentek napján nem sokan járnak meccsre – a rimaszombatiak és az alsókubiniak mérkőzése előtt tíz perccel még csak tízen ültek a főtribünön, végül 214 néző jött össze (vagy legalábbis ennyit jelentettek).

Az ünnepet a 6. percben Chovanec sajátos módon tisztelte meg, tiszta ziccerben óriási gyertyát – rúgott. A korábbi találkozókon éppen az volt a rimaszombatiak legnagyobb gyengéje, hogy a legnagyobb helyzetekből sem találtak be, most azonban Kotľár már a 13. percben megszerezte a vezetést, gyakorlatilag helyzet nélkül: Chovanectől kapott labdát, és futtából kapura szúrta, a kissé kint álló Trabalík pedig szomorúan nézhette útját a hálóba – 1:0.

A vendégek egyáltalán nem voltak megilletődve, jól adogattak, és a kapu elé is viszonylag gyakran eljutottak (a rimaszombatiak védelméből a hosszú ideje sérült Szivcsevics mellett hiányzott a szintén nem teljesen egészséges Morháč és az eltiltott Petrán is), Sani többször is helyzetbe került, de nem találta el a kaput.

A 25. percben Chovanec és Popovics olyan támadást rittyentett, amiért már megérte kimenni a meccsre, a szerb légióst Chovanec remek ütemben ugratta ki, Popovics pedig lazán elperdítette a labdát a kapus fölött – az oldalhálóba. Három perccel később azonban egy szöglet után a 27. születésnapját ünneplő Kotľárhoz pattant a labda a tizenhatosban, ő pedig gondolkodás nélkül a hálóba vágta – 2:0. „Nem spekuláltam, csak rúgtam – mondta a mérkőzés után a támadó, aki ezzel a házi góllövőlistán felzárkózott az eddig négy góllal éllovas Chovanec mellé, s akinek külön motivációt jelentett, hogy barátnője is ott volt a lelátón. – A korábbi mérkőzéseken nem elöl játszottam, de az igazi posztom a csatárposzt, itt érzem magam a legjobban. Örülök neki, hogy az edző most támadófeladatokkal bízott meg, és hogy gólokkal háláltam meg a bizalmát.”

A vendégek kétgólos hátrányban sem adták fel, közvetlenül a szünet előtt a balhátvéd Veselovský éles szögből leadott becsapós lövését a kapufa állította meg. „Ez volt számomra a legkellemetlenebb pillanat a mérkőzésen, bár a második játékrészben is volt az ellenfélnek egy trükkös beadása” – árulta el a lefújás után Marek Prošovský, a hazaiak kapusa.

A rimaszombatiak végig irányították a játékot, a 64. percben Chovanec óriási helyzetét védte Trabalík. A 79. percben azonban végleg bebiztosították győzelmüket a hazaiak: Lupták kapott jó labdát, s egyedül a kapussal szemben nem hibázott – 3:0. Ez volt a rimaszombatiak legnagyobb arányú győzelme az idényben, s ennek köszönhetően jobb gólkülönbséggel ismét felugrottak a táblázat hatodik helyére.

Éppen a bűvös hatosba való bekerülés a rimaszombatiak célja. „Ebből a szempontból kulcsfontosságú volt az alsókubiniak elleni mérkőzés, és ezt a srácok is tudatosították – nyilatkozta Geri Gergely, a gömöriek vezetőedzője. – Az első 30–35 percben úgy játszottunk, ahogy elképzeltük, utána inkább az eredmény megtartására törekedtek a fiúk. Nagyon fontos győzelmet arattunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?