Két esztendő gyümölcse

Pozsony. Vége a vb-selejtező-sorozatnak és még élnek a szlovák remények, hiszen az oroszok elleni döntetlen a pótselejtezőbe repítette Dušan Galis legénységét. Németh Szilárd is aktív résztvevője volt a történelmi pillanatnak.

Németh Szilárd (fehérben) harapósabb orosz csapatra számítottTASR-felvételGratulálunk! Az utolsó lépés volt a legnehezebb?

Szellemileg biztosan. Nem volt kifejezetten tetszetős mérkőzés, de elértük célunkat. Nagyszerű érzés, két év munkájának a gyümölcse. Kicsit nagyobb nézőseregre számítottunk – talán a jegyek voltak drágák – , de akik eljöttek, remek hangulatot teremtettek.

Az oroszok a meccs előtt verték a mellüket, a pályán azonban nem haraptak.

Úgy gondolom, ha egy csapat ki akar kerülni a világbajnokságra, annak sokkal jobban kell akarnia a győzelmet, agresszívabban, célratörőbben kell futballoznia. Az, hogy nem tudtak kibontakozni, valahol a mi szervezett játékunkat is dicséri. Sokkal több helyzetünk akadt, szerintem megérdemelten léptünk tovább.

Lehetőségek voltak bőven; ön előtt is adódott, mindjárt az elején.

Vittek remekül talált meg az ötösön. Kapásból lőttem, sajnos, a hálóőrben elakadt a labda. Gondolkodtam az eseten, és azt hiszem, legközelebb is ezt a megoldást választanám. Szerencsére ezen a kimaradt helyzeten most nem múlott semmi.

Törökország, Csehország vagy Spanyolország?

Itt már nem nagyon lehet válogatni, de talán a félhold együttese lenne a legjobb. Játszottunk már ellenük, tudjuk mire képesek. Úgy gondolom, a cseh és a spanyol csapat is erősebb nálunk.

A vb-kapujában állnak. Belépnek rajta?

Kemény munkával jutottunk el idáig, s hisszük, hogy az utolsó lépést is megtehetjük. Még két mérkőzés áll előttünk, remélem, az oroszok ellen kimaradt helyzetek után az elkövetkező összecsapásokon fordítva lesz.

Szlovákia–Oroszország 0:0

Játékvezető: Roberto Rosetti (olasz), 22 000 néző. Sárga lap: Németh, ill. V. Berezuckij. SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, Škrteľ, Kratochvíl, Had–Hlinka, Hodúr (56. Hološko), Valachovič, Karhan (67. Kisel)–Németh Szilárd (83. Ďurica), Vittek; OROSZORSZÁG: Akinfejev–V. Berezuckij, Szennyikov, A. Berezuckij–Anyukov (82. Pavlucsenko), Izmajlov, Loszkov, Szmertyin, Biljaletgyinov (58. Szemak)–Kerzsakov (67. Kiricsenko), Arsavin.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?