Késnek a fizetések a DAC-ban

Dunaszerdahely |

<p>Hónapok óta nem kaptak fizetést a dunaszerdahelyi DAC futballistái. Amiről hosszú ideje suttogtak, most nyilvánosan is megerősítést nyert: Pavel Kováč és Jaroslav Hílek is elmondta, a klubnak elmaradásai vannak a játékosokkal szemben.</p>

„Elég volt az ígéretekből! – jelentette ki határozottan Pavel Kováč, a sárga-kékek kapusa, akinek most jár le a vendégjátéka a DAC-nál. – A szeptemberi, Senica elleni meccs előtt tárgyaltunk a vezetőséggel az elmaradt fizetésekről, s akkor azt ígérték, keddig meg fogjuk kapni a jussunkat. Azóta már elég sok kedd eltelt, mégsem kaptunk semmit. A legutóbbi ígéret szerint pénteken, az utolsó idei edzésünkön kellett volna kapnunk valamit, de ez sem történt meg.”
Kováč nem akarta konkretizálni, mennyivel tartozik neki a klub. „Nemcsak rólam van szó, hanem az egész csapatról. Talán még én állok a legjobban, vannak olyan játékosok is, akik sokkal régebbtől nem kaptak pénzt. A klubvezetés arra hivatkozik, hogy ők meg nem kapták meg a pénzüket a partnereiktől, csakhogy mi nem a partnerekkel kötöttünk szerződést, hanem a klubbal, vagyis jogosan követeljük a jussunkat” – vélekedett Kováč.
A DAC az őszi idényt az utolsó helyen zárta, miután 18 meccséből csak négyet nyert meg. „A teljesítményünkre a klubban uralkodó helyzet is hatással volt. Az öltözőben nem az ellenfelekről beszélgettünk, hanem arról, mikor is kaphatjuk meg a fizetéseket” – mondta Kováč.
Jaroslav Hílek csapatkapitány is megerősítette, a klub tartozik a játékosoknak. „Nem kis összegről van szó. Nem állítom, hogy a vezetőség nem igyekszik megoldani a helyzetet, s nem is szeretném csak erre fogni az őszi eredménytelenségünket, de nem vagyunk jótékonysági szervezet, szeretnénk megkapni, ami jár nekünk” – nyilatkozta lapunknak Hílek.
A futballisták nem zárták ki, hogy a Szlovák Labdarúgószövetség döntőbíróságához fordulnak, de bíznak benne, enélkül is hamarosan megoldódik a helyzet.
Németh Krisztián vezetőedző is elismerte, sok a gond a DAC háza táján. „Reméljük, télen sikerül ezekre megoldást találni, hogy legyen esélyünk kiharcolni a bentmaradást” – mondta megkeresésünkre a tréner, aki a saját fizetésével kapcsolatban csak annyit mondott, anyagi kérdésekről a szerződése alapján nem beszélhet. Tegnap többszöri próbálkozás után sem tudtuk elérni telefonon Dušan Chytil klubmenedzsert, ám a TA3 televíziónak nyilatkozott az ügyről: „Dunaszerdahely városa március óta nem teljesíti a klubbal szembeni kötelezettségeit.”
A város az FK DAC 1904 Rt. részvényeinek tíz százalékát birtokolja, s a városi költségvetésből évente kb. 380 000 eurót ad a klub működésére. Júniusban a képviselő-testület úgy döntött, hogy amíg nem készül el egy független könyvvizsgálat, addig nem folyósít egyenes támogatást az egyesületnek. A rezsiköltségeket azonban a város továbbra is fizeti, amint ezt Hájos Zoltán polgármester a TA3-nak is elmondta: „Kétségeink voltak afelől, hogy a többségi tulajdonos tényleg befektet-e annyit a klubba, amennyit a szerződésben vállalt, ezért kértük a könyvvizsgálatot. A város továbbra is fizeti a gáz-, víz- és villanyszámlát. Másrészt a többségi tulajdonos nem várhatja el, hogy a kisebbségi tulajdonos fogja teljes mértékben bebiztosítani a klub működését.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?