Kék Duna Futás – tizenegyedszer

futás
Dunamocs |

Újra benépesül szombaton a Komáromi járás falujának főtere, majd a Kék Duna keringő hangjaira és galamberesztés közben pont tizenegykor elindul a XI. Kék Duna Futás mezőnye. 

Kele Géza futónagykövet házigazda szerint túlléphetik a 300 fős részvételi álomhatárt, erre lehet következtetni az előzetes jelentkezésekből. „A gyerekek – 400 és 1200 méteren – már korábban lefutják távjukat a családias hangulatú versenyünkön, melynek alapvonásait a jövőben is szeretnénk megőrizni – mondja egyre népesebb szervezői gárdája nevében Kele Géza. – Idén is biztosan lesznek jó futók köztünk, ugyanakkor arra is fel kívánom hívni a figyelmet, és megmutatni a fiataloknak, hogy hatvan-, hetven- és nyolcvan évesen is lehet nagy teljesítményt nyújtani. Meghívtam versenyünkre Magyarország legidősebb futóját, aki 87 évesen is megbirkózik a kilométerekkel. Ezúttal két célcsoportot szólítottam meg, a fiatalokat és az idősebbeket. Megfordultam több környékbeli alapiskolában is, hogy elcsalogassam hozzánk a gyerekeket. Annak szintén örülök, hogy versenyünkhöz a községi hivatal is megadott minden támogatást. Idén gondoltunk a vegetariánusokra is, akiknek külön étel készül. És továbbra is mindenki számára elérhető lesz a véleménydoboz, amelybe bárki beledobhatja észrevételeit. Azt valljuk, ami nem tetszett, mondják el nekünk, ami tetszett, azt mondják el másnak.” Dunamocson hagyományosan 5 és 15 kilométeren lehet futni, az útvonal vadregényes tájon a Duna mentén vezet Karva felé és vissza, öt kilométeren gyalogolni is lehet. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?