Katriňák a visszatérését tervezi

<p>Jaroslav Katriňák még csak lábadozik, ennek ellenére már azt fontolgatja, újra visszatér a motorsportba. Ezúttal viszont nem két, hanem négy keréken.</p>

Legutóbb fél éve hallottunk önről, s akkor is csak aggasztó hírek érkeztek az egészségügyi állapotáról. Mi igaz ezekből, és mi történt azóta?
Sajnos, minden rossz hír igaz volt. Már a 2008-as Dakar óta rendszeres orvosi ellenőrzés alatt álltam, mert az orvosok rendellenességet állapítottak meg a májam működésében, akkor viszont még ők sem tudtak konkrétabbat mondani. A tavalyi TransOrientale után a tüneteim még súlyosabbak lettek. Akkor már én is elismertem, valami tényleg nincs rendjén. Egy sor kimerítő vizsgálat következett, majd megérkezett az eredmény is, amely szerint a májam még súlyosabban károsodhat, ha nem esek át egy májátültető műtéten mihamarabb.

A műtétet Prágában végezték.
Igen, fél éve volt az operáció, és akkor az orvosok még jósolni sem mertek nagyon. Csak annyit mondtak, hogy életem végéig immunerősítő gyógyszereket, és kilökődésgátló tablettákat kell szednem. Egy dolog azért némi reményt nyújtott. Azt mondták, az első fél év után az állapotomtól függően pár gyógyszert elhagyhatok, és kis szerencsével még a versenysportba is visszatérhetek.

Akkor most elmondhatjuk bátran, hogy a gyógyulása annyira jó úton halad, hogy már tervezi is a visszatérést?
Igen, az orvosok csupa jóval biztatnak, így már el is kezdtem az edzéseket. Viszont ezentúl már nem két keréken próbálok a dobogóra felkerülni, hanem négykerekűn próbálom ki magam. Pár hete épp Romániából érkeztünk haza a csapattal, ahol már elkezdtük az első edzéseket, s az erőnlétem felmérését egy Canam 800-as quaddal.

Tudni már melyik versenyen debütál? Mennyire lesz sűrű az idei versenynaptára?
Idén csak egy versenyen állok rajthoz, mégpedig augusztusban Magyarországon, a HunGarian Baján. Nagy kedvencem ez a Veszprém melletti verseny. Sok szép győzelmemre emlékszem, és nem kis vágyam újra győzedelmeskedni itt, csak most más kategóriában. Mindig szívesen térek vissza Bajára, hisz nagyszerű a szervezés, és ezek a lőtéri pályák nagyon fekszenek nekem.

2010-ben esetleg már jöhet a Dakar is, s netán a TransOrientalén is megvédenéaz elsőségét?
Nem. Sem a 2010-es Dakaron, sem a 2010-es TransOrientalén nem állok rajthoz. Semmi esetre sem szeretném túlterhelni magamat. Nagy lecke volt ez, hogy hallgassak a szervezetemre, de azt talán nem mondom, hogy a Dakarra már soha többé nem készülök…
(Kulcsár Gabriella)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?