Karate nagyüzem Dunaszerdahelyen

Négyszáz karatéka lépett tatamira az Ekelről Dunaszerdahelyre került nyílt szlovák kyokushinkarate-bajnokságon. Nyolcvan kategóriában hirdettek győztest. Helytálltak a dél-szlovákiai fiatalok is.„Legrangosabb versenyünk először volt ilyen nagyszabású.

Négyszáz karatéka lépett tatamira az Ekelről Dunaszerdahelyre került nyílt szlovák kyokushinkarate-bajnokságon. Nyolcvan kategóriában hirdettek győztest. Helytálltak a dél-szlovákiai fiatalok is.

„Legrangosabb versenyünk először volt ilyen nagyszabású. A járási székhelyen sem szoktak ilyen sok indulót jegyző viadalokat rendezni. Folyamatosan hirdettünk győzteseket, a legutolsókat későn délután – mondta a bajnokság kapcsán lapunknak Markovics János 4. danos mester, a Szlovák Shinkyokushin Karateszövetség elnöke. – A több mint hatvan ukrán sportoló jelenléte megdobta a színvonalat. Magasan volt a léc, aki a haladóknál dobogón akart végezni, igazán kemény csaták vártak rá. Védenceink nagyon jó helyezéseket értek el, helytálltak a roppant erős mezőnyben. Büszke vagyok mindenkire, aki elindult, és ha nem is végzett dobogón, tapasztalatszerzésre hasznos volt a szereplése. Sokan hiányoztak a junioroknál, a nemesócsai Cserepes Zoltán teljesítményét azonban kiemelném. Hármat küzdött, és körbeverés után lett harmadik, végül a legharcosabb versenyzőnek járó címet is hazavitte. Jól szerepelt fiam, Ádám is, bár neki csak egy ellenfele volt, akit KO-val győzött le. Bevált a váltás, mégpedig az, hogy Ekelről Dunaszerdahelyre került a bajnokság. Eddig minden helyszínt kinőttünk, ezután valószínűleg maradunk a Csallóköz szívében.”

Markovics János látta el a versenybíróság elnöki teendőit is, de közben a wroclawi Eb-re készülő védenceit is figyelte. „Már csak edzőtábor vár rájuk. A junioroknál Cserepes Zoltán, Markovics Ádám és Jakab Adrienn, a nőknél Hupian Krisztina indul a május közepén sorra kerülő kontinensviadalon” – árulta el a szövetség elnöke.

Bajnoki tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?