Karácsonykor futnak Losoncon

Negyvennyolcadik kiírásához érkezik István napján a losonci karácsonyi futóverseny.

Negyvennyolcadik kiírásához érkezik István napján a losonci karácsonyi futóverseny. Tavaly hatszáznál többen álltak rajthoz, s idén sem változott a szervezők célja: minél több embert megmozgatni az ünnepek alatt.

Kérdéseimre Pavol Baculík alpolgármester, a szervezőbizottság elnöke válaszolt.

Már november ötödikétől zajlik az online nevezés. Milyen érdeklődés mutatkozik?

Már november közepéig százötvenen jelentkeztek szinte egész Szlovákiából. Egyelőre a losonciak még kivárnak. Tavaly váratlanul sokan jöttek s az utolsó pillanatban, így későbbre kellett halasztanunk a rajtot, hogy mindenkit bejegyezhessünk. Végül hatszázhuszonketten indultak együttvéve.

Mivel kedveskednek a futóknak az idei kiírás során?

Legutóbb a besztercebányai maratonklubbal együttműködve magasra emeltük a mércét. Szeretnénk ezt megőrizni, és felszámolni a tavalyi hiányosságokat. Történetesen azt, hogy a váratlanul nagy érdeklődés miatt nem jutott minden futónak emlékérem. Idén hétszázötvenet rendeltünk, s ha ez sem lenne elég, akárcsak tavaly, utólag elküldjük az érintett futóknak. Idén először sportcégek is kínálják termékeiket.

Tehát újra a futás, a sport ünnepe lesz a verseny…

Így igaz. Mi arra törekszünk, hogy az egészséges életmódot népszerűsítsük, ezért nem a nagynevű futókat várjuk elsősorban, hanem mindenkit, aki mozogni akar. A 20 km-es főtáv mellett lesz 2x10 km-es váltófutás, 5 km, a gyerekeknek 200 m -es a gyaloglóknak 5 km-es táv. Szóval választék van bőven. A Timrava-színházban lesz az ünnepélyes eredményhirdetés. Tombolát is sorsolunk a rajtszámok alapján, de csak a jelenlevők között osztjuk ki a díjakat. Mindenkit arra kérek, időben nevezzen, éljen az online jelentkezés lehetőségével. Hogy aztán időben rajtolhasson a mezőny.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?