Karácsony előtti feltámadások

<p>Közeleg a karácsony, a magyar futballban pedig ilyenkor rendre megnő a váratlan feltámadások száma. Az NB I 17. fordulójában három találkozón is sikerült talpra állnia valamelyik csapatnak. Derék! Vagy inkább: gyanús?</p>

KISS TIBOR NOÉ

Mezőkövesden a hazaiak mentették 2:2-re a Debrecen elleni mérkőzésüket – pedig a meccs utolsó negyedére még 0:2-vel fordultak a felek. A Loki a második félidőben visszavett, nem véletlenül jellemezte így a találkozó hajráját a Nemzeti Sport: „Egyre inkább úgy tűnt, hogy nem minden vendégjátékos szakad meg éppen a vezetés megtartásáért.” Skandalum. Kondás mester (DVSC) ezzel együtt nem tűnt csalódottnak a lefújás után, gratulált a csapatának, amely „szép őszt produkált”. Teheti, a Debrecen első a tabellán. A Strömsgodset elleni EL-szégyenre pedig már úgysem emlékszik senki.

„A játékosaim minden elismerést megérdemelnek” – ezek már Garami József szavai, s akár azt is hihetnénk, hogy egy dobogós csapat trénere összegez. Pedig nem, az MTK a Diósgyőr elleni 2:2-vel maradt a tabella 15. helyén, azaz kieső pozícióban. Ráadásul az MTK ezen a mérkőzésen már 2:0-ra is vezetett, a csapatnak mégsem sikerült megszereznie a három pontot. „Csakúgy, mint korábban, ezúttal is elszórtuk az előnyt” – folytatta az értékelést Garami, aki talán még emlékszik 2010 tavaszának elképesztő sorozatára. Mi nehezen feledjük. Az MTK eredményei egymást követő hazai mérkőzéseken: MTK–Vasas 2:3 (2:0-ról), MTK–Debrecen 2:3 (2:0-ról) és MTK–Újpest 4:5 (4:1-ről)… Lehet, hogy idén is hasonlóban mesterkednek az MTK focistái: a 2013/14-es szezonban eddig öt olyan meccsük volt, amelyen vezetést szereztek, de a győzelmet ennek ellenére sem sikerült megszerezniük.

Váratlan fordulatok történtek Újpesten is, ahol a hazaiak 1:3-ról álltak fel, s végül 3:3-at játszottak a Puskás Akadémia csapatával. Benczés edző (Puskás) szerint „a semleges nézők biztos elégedettek lehettek”, de nem osztjuk a véleményét. A hat gól, persze, jól hangzik, de elég megnézni ezeket a gólokat. Szinte mindegyiket amatőr, serdülőben is kínosnak számító hibák előzték meg. Márpedig az NB I elvileg valamiféle nívót jelentene, a magyar klubfutball legfelsőbb szintjét. Ott azonban egyelőre csak ennyire futja. Már hat, kabaréba illő gólnak is örülünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?