Káprázatos karibi gyémánt

A portugáliai férfi kézilabda-világbajnokság legeredményesebb játékosának (64 góllal) járó különdíjat Pérez Carlos, a Fotex Veszprém kubai származású, hat éve Magyarországon élő jobbátlövője vehette át a torna ünnepélyes záróceremóniáján.

A portugáliai férfi kézilabda-világbajnokság legeredményesebb játékosának (64 góllal) járó különdíjat Pérez Carlos, a Fotex Veszprém kubai származású, hat éve Magyarországon élő jobbátlövője vehette át a torna ünnepélyes záróceremóniáján. A pályafutását Havannában kezdő világklasszisnak a szabályok értelmében három évet kellett várnia utolsó kubai válogatottsága óta, hogy – miközben magyar állampolgárságot is szerzett – felölthesse a magyar címerrel ékesített mezt. Az ünnepi találkozóra tavaly októberben került sor. A fantasztikus adottságokkal megáldott átlövőtől retteg a világ, ezért rá kulcsszerep várt a vb-n. Kuba színeiben tagja volt az 1999-es vb kairói helyosztóin nyolcadik helyezett együttesnek. A szelíd lelkű és szerény világklasszis a torna után válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

Igaz, amit Skaliczki mester mondott, hogy ön kapta a csapatban a legtöbb ütést, pofont, rúgást a vébén?

A többiekét nem számoltam, de nekem tényleg nagyon kijutott.

Mije fáj a leginkább?

Nem is tudom, hogyan rangsoroljam a kisebb-nagyobb sérüléseket. Talán a lövő kezemet ért ütések okozták a legtöbb bajt, mert ezek nyomán bedagadt és nagyon fáj a könyököm. De a kézfejemre is ráfér a gyógykezelés, mert ezt is gyakran ütötték. Olyan súlyos gond azonban nincs, ami miatt edzéseket kellene kihagynom.

Mi marad a legszebb emléke a portugáliai vébéről?

Nehezen tudok választani a szlovénok és a jugoszlávok elleni győzelmünk között. Az egyikkel a nyolcba jutottunk, és megnyílt az út a másik legyőzéséhez, ami pedig azt jelenti, hogy az athéni olimpián Magyarország szerepelhet a férfi tornán.

Mi volt a magyarok legfőbb erénye Portugáliában?

Nagyon egységesen küzdöttünk, segítettük egymást. Csak köszönni tudom társaimnak a sok támogatást, amivel hozzájárultak az én jó eredményemhez is.

Mi a következő nagy feladata?

A válogatottnak a nyár elején Európa-bajnoki selejtezőt kell játszania, a Fotex pedig a Bajnokok Ligájában folytatja. (NS)

NÉVJEGY

Név: Pérez Carlos

Született: 1971. 8. 26., Havanna

Magassága/testsúlya: 197 cm/96 kg

Posztja: átlövő

Klubjai: Ciudad Havanna, Fotex

Első magyar válogatottsága: 2002. 10. 17. Ptuj (Szlovénia 29:26)

Magyar válogatott/góljai: 14/88

Legjobb eredményei: vb-6. (2003), vb-8. (1999), BL-2. (2002), Szuper Kupa-2. (2002), 4x magyar bajnok, 4x MK-győztes

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?