Kapott gól nélkül hangolt a spanyolokra a magyar válogatott

MátéZs.Mahieu

A magyar női vízilabda-válogatott szombaton egy 22:0-s, kiütéses győzelemmel hangolt a spanyolok elleni negyeddöntőre, míg a szlovák csapat csoportja utolsó helyén végzett és a helyosztóra készülhet.

A Magyarország–Románia mérkőzés mondhatni már a 33. másodpercben eldőlt, amikor Parkes Rebecca megszerezte a vezetést a magyar csapatnak. Az első perctől látszódott, hogy hatalmas a különbség a két csapat között. A több erdélyi magyarral felálló románoknak már az első negyedben is többször gondot okozott, hogy átjussanak ellenfelük térfelére. Ahogy telt az idő, egyre fáradtabbak lettek és csak a magyar játékosokon múlt, hogy mekkora lesz a különbség. A mérkőzés 22:0-nál ért véget, a születésnapját csütörtökön ünneplő kiskövesdi Máté Zsuzsanna több labdaszerzése mellett két góllal zárta a találkozót.

Sorsdöntő negyeddöntő

Magyarország legközelebb hétfőn 19 órától játszik majd az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, a két éve Budapesten Eb-címet szerző Spanyolország ellen.

„Volt egy testébresztő úszásunk reggel hat után, illetve nemcsak a szokásos bemelegítést végeztük, hanem egy komplett edzést abszolváltunk a meccs előtt. Ez így teljesen kitöltötte a délelőttünket és elérte a célját a mérkőzéssel együtt – kezdte a 10 órakor kezdődő találkozó előtti program ismertetésével a mixzónában Bíró Attila. – Örülök, hogy nem kaptunk gólt. Mindenkinek megadjuk azt a tiszteletet, hogy teljes erővel játszunk, ha jobb, vagy akár ha gyengébb az ellenfél. A román válogatott az utóbbiak közé tartozik” – mondta a szövetségi kapitány. A magyar válogatott egy nappal korábban a spanyolokat a második játéknapon 12:9-re legyőző olaszok ellen teljesített egy kétkapus edzést, vagyis játszott egy három negyedes „felkészülési mérkőzést”, amiről pozitívan nyilatkozott a tréner.

„Azt gondolom, hogy ha hasonló játékot tudunk hozni, mint ott, akkor jó esélyeink lesznek hétfőn a spanyolok ellen. Jól játszott a csapat. Nyilván nem lehet egy edzést összehasonlítani egy mérkőzéssel, de jól működtek dolgok – tette hozzá Bíró, aki szerint a címvédő spanyol válogatottnak eddig csak az olaszok ellen volt komoly mérkőzése az Eb-n, azon pedig nem játszottak csúcsformában. – Ne felejtsük el azonban, hogy ők nyerték az előző Eb-t, papíron és egyébként is ők az esélyesei ennek a tornának. Azt gondolom, hogy a magyar válogatott is az esélyesek közt van. A hétfő sorsfordító lesz nekünk és a spanyoloknak is” – zárta a szakember.

A 11. helyért

A sérülésekkel küzdő szlovák női vízilabda-válogatott a magyar meccsután éppen a spanyolokkal mérte össze erejét, de csak egy-egy szituációban tudott méltó ellenfele lenni a címvédőnek és 26:3-as vereséget szenvedett. Ezzel Szlovákia a B csoport utolsó helyén végzett, így Romániával játszik majd a 11. helyért.

„A francia mérkőzésen megsérült Júlia Janov. Először azt hittük, hogy agyrázkódása van, de kiderült, hogy a 3. és a 4. csigolyája sérült meg, így már ő sem tud játszani. Sok sebből vérzünk, már csak kilenc mezőnyjátékosom maradt, abból ketten 16 évesek. A spanyol csapat nagyon erős, ma szerettük volna megakadályozni, hogy a centerük ennyi gólt lőjön. Sajnos nem sikerült, de támadásban voltak pozitív jelek. Harcolni fogunk az utolsó meccsen és megpróbáljuk a románokat megverni. Ha sikerülne 8-9 gólt dobnunk, akkor reális lehet a győzelem – válaszolta lapunknak a mixzónában Eschwig-Hajst Szabolcs, a szlovák válogatott kassai szövetségi kapitánya. – Jelenleg két egyforma csapatról beszélünk. Nekem sokkal rövidebb a cserepadom, de azt hiszem ez a kilenc lány megmutatja majd, mit tud” – zárta a felvidéki magyar szakember.

A szlovák és a román válogatott hétfőn 10 órától mérkőzik meg egymással a spliti Spaladium Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?