Kaliská és a komáromi kajak négyes

Pozsony. Szombaton este a fővárosi Nemzeti Teniszközpontban ünnepélyes keretek között hirdették ki Az év sportolója sportújságírói ankét eredményeit. Egyéniben az olimpiai bajnok Elena Kaliská vízi szlalomos, csapatban az athéni bronzérmes komáromi kajak négyes végzett az élen.

Pozsony. Szombaton este a fővárosi Nemzeti Teniszközpontban ünnepélyes keretek között hirdették ki Az év sportolója sportújságírói ankét eredményeit. Egyéniben az olimpiai bajnok Elena Kaliská vízi szlalomos, csapatban az athéni bronzérmes komáromi kajak négyes végzett az élen. A díjakat Collin Jackson egykori remek gátfutó és Antonín Panenka volt kiváló labdarúgó adta át.

Egyéni

1. ELENA KALISKÁ (vízi szlalom) 970. A liptószentmiklósi kajakos hölgy megnyerte a női K1-es számot az athéni olimpián, Szkopjéban Eb-címet szerzett, és négy Vk-futamelsőség után a sorozatban is győzött.

2. PETER ÉS PAVOL HOCHSCHORNER (vízi szlalom) 892. A pozsonyi fiúk Athénban kenu kettesben megismételték sydneyi olimpiai elsőségüket. Három Vk-futamelsőség mellett, számukban az összetettben is diadalmaskodtak.

3. MICHAL MARTIKÁN (vízi szlalom) 749. Ezüstérmet szerzett az athéni olimpia C1-es számában. A liptószentmiklósi kiválóság megnyerte ugyan a versenyt, de utólag két büntetőpercet kapott, és ezzel elbúcsúzhatott az aranyéremtől. Atlanta ötkarikás bajnoka kétszer volt már ankétgyőztes (1996, 1997).

4. JOZEF KRNÁČ (cselgáncs) 637. A pozsonyi judós az athéni olimpián berobbant a világ élmezőnyébe: ezüstérmes lett a 66 kilósok mezőnyében. Megnyerte a prágai A-kategóriás versenyt is.

5. JOZEF GÖNCI (sportlövő) 558. Athénban három számban is lőtt a kassai születésű versenyző: légpuskában bronzérmes, a kisöbű sportpuska 60 lövéses számában negyedik, ugyanezen fegyver 3x40 lövéses versenyében kilencedik volt. Egy Vk-viadalt nyert, 1999-ben volt ankétgyőztes.

6. MARTINA MORAVCOVÁ (úszás) 414. Az Amerikában élő pöstyéni úszónő nem került dobogóra az olimpián, két számban volt döntős: 100 m pillangón hatodik, 100 m gyorson hetedik lett. Aranyat szerzett az indianapolisi rövidpályás vb-n és a madridi Eb-n (mindkétszer 100 m pillangó), Megnyerte a Vk-sorozatot. Hatszoros ankételső (1993, 1995, 1998, 2000, 2001, 2003).

7. DOMINIK HRBATÝ (tenisz) 291. A pozsonyi játékos első lett az adelaide-i, az aucklandi és a marseille-i ATP-tornán, negyeddöntős volt a US Openen, s az év elején vezette az ATP Champions Race világranglistát. Oroszlánrészt vállalt a szlovák Davis-kupaválogatott világcsoportba kerüléséből.

8. ZDENO CHÁRA (jégkorong) 182. Idén az Ottawa és a Färjestad játékosa. A vb-negyedik szlovák válogatott erőssége, a torna álomcsapatának tagja. Bekerült az NHL álomcsapatába is, a mezőny legjobb hátvédje volt.

9. MAREK MINTÁL (labdarúgás) 156. A bundesligás FC Nürnberg csillaga, jelenleg a bajnokság legjobb góllövője, a szlovák válogatott kulcsembere.

10. MARIÁN HOSSA (jégkorong) 127. Idén az Ottawa, a Trenčín és a Mora színeiben játszott. Az NHL alapszakaszának legeredményesebb korongozója, a vb-negyedik szlovák válogatott húzóembere.

21-22. GÁSPÁR LÁSZLÓ (asztaliteniszező) 17. Az ipolysági sportoló aranyérmet szerzett az athéni paralimpián.

24. LYÓCSA IMRE (íjász) 16. A szepsi versenyző paralimpiai bajnoki címmel tért haza Athénból.

Összesen 42 sportoló kapott szavazatot.

Csapatok

1. A KOMÁROMI KAJAK NÉGYES 246. A Riszdorfer Richárd, Riszdorfer Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača összetételű egység ezer méteren bronzérmes lett az olimpiai pályán. Komáromban edzenek, de az ŠKP Bratislava versenyzői. Edzők: Soós Tibor és Pavel Blaho. Ankétgyőzelem: 2001, 2003.

2. SZLOVÁKIA JÉGKORONG-VÁLOGATOTTJA 151. Negyedik lett a csehországi vb-n.

3. SZLOVÁKIA FÉRFITENISZ-VÁLOGATOTTJA 82. Németország legyőzésével visszakerült a Davis-kupa Világcsoportjába. Tagjai: Hrbatý, Beck, Kučera és Mertiňák. (jmk)

(Az ankét díjátadó ünnepségéről és a legjobbakról a 17. oldalon olvashatnak.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?