Jurkemik nem fog súgni

Pozsony. Holnap 20.30 órakor rendezik Grazban az Ausztria-Szlovákia válogatott labdarúgó-mérkőzést, ez lesz a két ország csapatának első találkozója. Mindkét együttest új edző irányítja, Hans Krankl, az egykori kiváló játékos most fog debütálni a kispadon. Ladislav Jurkemik Teheránban mutatkozott be, védencei 2:1-re nyertek Irán ellen.

Németh Szilárd (balról) és Igor Demo bizakodva várja a grazi válogatott mérkőzéstTASR-felvétel „Szerdán sokkal nehezebb dolgunk lesz – mondta a szakvezető a tegnapi sajtótájékoztatón. – Bár vannak információim, számomra ismeretlen az újjáalakított osztrák csapat.“Milyen összetételben küldi pályára a légiósok-hazaiak csapatát?

Még nem tudom, de akit meghívtam külföldről, biztosan lehetőseget kap. Mindenkire kíváncsi vagyok. Különben már többször hagnsúlyoztam, nem teszek különbséget idegenlégiós és szuperligás futballista között.

Külön-külön beszélt, fog beszélni a játékosokkal?

Minek? Ez nem az én stílusom, nem vagyok híve az ún. fülbe rágásnak, fülbe súgásnak. Mindnyájuk előtt mondom el a véleményemet, ezt tartom a legjobb módszernek.Bármilyen fontos meccs előtt is áll majd a csapat?

Igen. Úgy vagyok ezzel, hogy számomra nincs fontos és kevésbé fontos találkozó. Ahogy az angoloknál. Ők nem tesznek különbséget barátságos összecsapás és tétmérkőzés között. Szeretném, ha játékosaim is ilyen értelemben futballoznának. Gondolja, hogy ezt sikerül elérnie védenceivel?

Meggyőződésem, hogy igen. Csak így van értelme a labdarúgásnak, csak így érhetők el tartós sikerek. Semmilyen formában nem szabad csalni a játékot.Mit vár a szerdai barátságos találkozótól?

Jó játékot, jó eredményt, hogy a csapat kellő önbizalomra tegyen szert. No és az sem mellékes, hogy teljesítményünkkel magunk mellé állítsuk a közvéleményt, amely talán nem is ok nélkül fordított hátat a válogatottnak.Milyen taktikával lépnek pályára?

Könnyű a válasz: olyannal, hogy sikeres legyen. Anyit elárulhatok, nem a túlzott védekezésen alapszik majd. Elsősorban játszani akarunk és a szabályok keretein belül harcolni, küzdeni. Ez alapfeltétel. Ki lesz a csapatkapitány?

Aki ténykedésem első mérkőzésén volt. Az interista Peter Dzúrik. Nincs okom lecserélni. Egyénisége megtestesíti elvárásaimat.Megelégedne egy döntetlennel, mondjuk 0:0-lal?

Ha jó játékot nyújtanánk, akkor feltétlenül. De jobb lenne, ha gólt rúgnánk.Mit szól ahhoz, hogy az STV nem sugározza a meccset, az osztrák tévé viszont igen.

Csak annyit mondatok, kár. Ha valahol Afrikában lenne a mérkőzés, megértem. Minden valamire való ország közvetíteni szokta válogatottja találkozóit. Főleg ha a szomszédban játszik. De hát ez nem az én asztalom.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?