Jurkemik edző nem fél

Pozsony. Ladislav Jurkemik, a szlovák labdarúgó-válogatott edzője és a szövetség vezetői is elégedettek a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásával. Mint ismeretes, Szlovákiát a 7. csoportba sorolták, ahol Anglia, Törökország, Macedónia és Liechtenstein lesz az ellenfele.

Pozsony. Ladislav Jurkemik, a szlovák labdarúgó-válogatott edzője és a szövetség vezetői is elégedettek a 2004-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásával. Mint ismeretes, Szlovákiát a 7. csoportba sorolták, ahol Anglia, Törökország, Macedónia és Liechtenstein lesz az ellenfele.

– Lehetett volna rosszabb is – mondta a nagyválogatott edzője, Ladislav Jurkemik, miután hazatért Portóból. Szerinte már most el kell kezdeni a felkészülést, s olyan csapatot összeállítani, amely nem ijed majd meg az angoloktól és a törököktől, s egyúttal nem becsüli le a gyengébbeknek tartott együtteseket.

A válogatott edzője jellemezte az ellenfeleket – Anglia: „A csoport legnagyobb esélyese, de nem kell félnünk tőle. Respektáljuk a szigetországiakat, ám megpróbálunk sikeresek lenni ellenük. Nekik is vannak gondjaik, hiszen 1966-tól tulajdonképpen nem értek el figyelemre méltó sikert, s útjuk a futballfesztiválokra nem mindig mentes a gondoktól. Saját tapasztalatomból mondom, az angolok egészen másképpen futballoznak a szigetországban, mint a kontinensen, Európában kevésbé veszélyesek.

Törökország: „Az angolokkal együtt a törököket tartják a csoport másik esélyesének. Meggyőződésem, hogy az előző vb-selejtező során jó meccseket játszottunk ellenük, annak ellenére is, hogy hazai pályán kikaptunk. Legyőzhetők.”

Macedónia: „Nem lesz könnyű ellenfél, annak ellenére sem, hogy a korábbi vb-selejtezőn mindkétszer legyőztük. Itthon nehezen született meg a sikerünk, s az idegenben elért fölényes győzelmünk annak tudható be, hogy akkor mély hullámvölgyben volt a macedón labdarúgás, 5-6 játékos hiányzott a csapatból.”

Liechtenstein: „Már nem olyan futballtörpe, mint amilyennek sokan tartják, ezt bizonyítja a csapat német edzőjének kijelentése, hogy a keretben már nem egy, hanem hat profi játékos van.”

- A 7. selejtezőcsoport pontos menetrendjét március 11-én, Isztambulban határozzák meg az érdekelt csapatok képviselői. Azért lesz Isztambulban az időpont-egyeztetés, mert a törökök a sorsoláskor az első kosárban szerepeltek, s őket illeti az időpont-egyeztetés színhelye. Ha a felek hatvan nappal a sorsolás után sem jutnának dűlőre, az UEFA jelöli ki a meccsek időpontjait.

- Alakulófélben van a szlovák labdarúgó-válogatott tavaszi programja – február 6. (Teherán): Irán–Szlovákia. Március 27. (Graz): Ausztria–Szlovákia. Április 17. (Bruges): Belgium–Szlovákia. Május (időpont és helyszín még ismeretlen): Szlovákia–Izrael. Augusztus 21. (Drnovice): Csehország–Szlovákia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?