Június 13-án rövidített formában folytatódik a Fortuna Liga

dac

A labdarúgó Fortuna Ligát irányító Ligás Klubok Uniója bejelentette, hogy június 13-án rövidített formában folytatódik a bajnokság. Az is eldőlt, hogy a II. liga nem folytatódik.

A Ligás Klubok Uniójának döntése értelmében a tízfordulós rájátszásból csak 5 fordulót rendeznek meg, tehát a csapatok már csak egyszer találkoznak egymással. 

A Fortuna Ligát az alapszakasz befejezése után szakították félbe márciusban, a rájátszás nem kezdődhetett el. A javuló járványmutatóknak köszönhetően az elmúlt napokban a szlovák kormány és egy szakértői csoport is zöld utat adott a folytatásnak. 

Az ötmérkőzéses rájátszásnak a Slovan tíz pont előnnyel vág neki. A második helyen álló zsolnaiakkal szemben hét pont a lemaradása a harmadik DAC-nak. A Fortuna Ligában idén nem lesz kieső csapat.

A klubok már korábban elkezdték a felkészülést a folytatásra, miután szigorú előírások mellett engedélyezték számukra a kiscsoportos edzéseket. A június 13-i folytatás előtt legalább egy körben mindenkin el fogják végezni a koronavírustesztet. A játékosok nem foghatnak kezet a mérkőzések előtt és közben, valamint tilos lesz az ölelkezés gólöröm után.

„Nehéz párbeszéden vagyunk túl, de korrekt módon zajlott. A legfontosabb, hogy jó hírrel szolgálhatunk a futball rajongói számáraˮ

– tudatta Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke a pénteki találkozó után.

A döntés értelmében a DAC a június 13-i hétvégén hazai pályán, zárt kapuk mögött fogadja a nagymihályi csapatot.

Az is eldőlt, hogy a II. labdarúgóliga küzdelmei nem folytatódnak, de ezzel kapcsolatban egyéb részleteket nem közöltek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?