Jön, lát, győz… Kranjcar!

Dunaszerdahely |

<p>„Kielemeztük az ellenfél játékát, a DVD-felvételt nézve rámutattunk a saját hibáinkra, és volt két taktikai edzés.“ Ez a DAC játékában beállt nagy változás titka Zlatko Kranjcar, az új vezetőedző szerint.</p>

Nem hisszük, hogy Werner Lorantnál ne lett volna DVD-elemzés meg taktikai edzés, de hogy Kranjcar valamit sokkal jobban tud, az biztos: a DAC most játszott a legjobban a tavasszal.

Akár Kweuke
Szombaton a kassaiak ellen már a 6. percben vezetést szereztek a dunaszerdahelyiek: Hassan remek ütemű passza után N'lend lőtt Putnocký mellett a hálóba. „Kweuke se csinálta volna szebben“ - kiáltotta mámorosan egy drukker. S N'lend nemcsak ezzel a mozdulatával idézte Kweukét: határozott volt, erőszakos, megállíthatatlan, még a vállsérülése után is visszajött a pályára, és a szünetig játszott; a meccs után meg összeesett fájdalmában.

Kassai helyzetek
A hátvédsor is rengeteget javult az Artmedia vagy épp a Slovan elleni meccsekhez képest. Ez persze nem azt jelenti, hogy a DAC jól védekezett volna, viszont legalább védekezett - a korábbi meccseken nem volt ez ennyire magától értetődő dolog. A kassaiaknak így három tiszta gólhelyzethez egy egész félidő kellett (nem csak tíz perc, mint két hete a Spartaknak), ám Milinkovics első lövése a felső kapufát találta el, a másodikat Minár védte (ahogy védett sok más lövést is, közelről, távolról, jobbról, balról, középről), aztán a 41. percben Novák lövését már nem foghatta.

Szerencsés csere
„Na, ez is 1:4 lesz“ - legyintett lemondóan egy drukker, de szombaton minden bejött a DACnak. A szünetben le kellett cserélni a sérült N'lendet, így kapott lehetőséget Beniusis, aki az előkészületi meccseken lőtt góljai óta nem mutatott semmit, most viszont Bajevski beadása után az első labdaérintéséből gólt fejelt. „Játszik a DAC, játszik a DAC!“ -skandálták még mindig hitetlenkedve a drukkerek.

Minár, Minár, Minár
A meccs embere viszont se nem N'lend, se nem Bajevski volt, hanem a kapus Michal Minár. Már az első félidőben is sok veszélyes helyzetben mentett, az utolsó két percben pedig két tiszta gólt fogott meg: előbb Serečin bombáját, aztán Novák lövését ütötte ki gyönyörű mozdulattal szögletre. A tüdőgyulladás után lábadozó Novota János nem is győzte ölelgetni a „kollégát“ a meccs után…

„Rosszkor jöttünk“
„A dunaszerdahelyiek összekapták magukat az edzőváltás után, rosszkor jöttünk ide. Egy héttel ezelőtt vagy egy hét múlva talán nyerhettünk volna, mert jobb csapat vagyunk, több helyzetünk is volt“ - mondta Ján Kozák, a kassaiak vezetőedzője. Zlatko Kranjcar is elismerte, van még javítanivaló: „Nagyon sok munka vár még ránk, de ez a győzelem lökést adhat a csapatnak.“ Szombaton Rózsahegyen kiderül, tartós lesz-e a javulás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?