Jön a kajakosok 65. Komáromi Nagydíja

KKK.65

Immár 65. alkalommal rendezi meg a Komáromi Kajak-kenu Klub a Komáromi Nagydíjat, amelyen az idei évben a fiatal és felnőtt versenyzők mellett az öregfiúk is újra hajóba ülhetnek.

A Komáromi Nagydíjat először 1959-ben a Holt-Vágon rendezték meg, de már az azt megelőző években is voltak kisebb regatták a városban. A hivatalos indulás óta viszont megszakítás nélkül zajlottak a versenyek, 2001 óta a helyi KKK szervezésében a Vág partján, még a világjárvány sem tudta megtörni a sorozatot, igaz, 2020-ban és 2021-ben az előírások miatt nem volt olyan nagyszabású a viadal, de tavaly minden visszatért a régi kerékvágásba.

Az idei versenyen a szlovákiai egyesületek mellett Magyarországról és Olaszországból biztosan érkeznek kajak-kenusok, akik száma az előzetes becslések szerint több százra lesz tehető. „Tízéves kortól a felnőtt korosztályig mindenki benevezhet. A két komáromi olimpikon, Vlček Erik és Botek Ádám is ott lesz a mezőnyben, szombaton állnak majd rajthoz. Ifi kategóriában is megmérettetnek a legjobb komáromiak, Tóth Ľudovít, Doktorík Dominik, Marsal Máté és Őri Laura is. Az említett versenyzők mind ott voltak a tavalyi ifjúsági világbajnokságon és bízunk benne, hogy idén is sikeresen kvalifikálják magukat majd a világversenyekre. Ők múlt héten a nemzetközi pozsonyi regattán is érmeket szereztek, ami számunkra is egy jó visszajelzés volt, hogy jó úton járnak és nemzetközi szinten is helyt tudnak állni” – tájékoztatta lapunkat Demin Viktor, a komáromi klub elnöke.

A Komáromi Nagydíj ezúttal is része a Szlovák Kupa sorozatának. 12 éves kor alatt 2000 méteren versenyeznek a sportolók, az idősebbek pedig 500 és 5000 méteres távokon mérik össze tudásukat. „A szombati napon az old boys, vagyis az öregfiúk versenyeit is megrendezzük, ahol négyesben indulnak majd a profi versenyzéssel több éve felhagyott kajakosok. Ezzel is szeretnénk megmutatni, hogy a visszavonulásuk után is tisztelettel és örömmel fogadjuk őket. Az ő versenyük szombaton ebédidőben zajlik majd, délután kettőtől pedig a döntő futamok következnek, amelyekre biztosan érdemes lesz kilátogatni” – zárta beszélgetésünket Demin.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?