Jön a cseh A-csapat

Porto/Faro. A németek ellen csak a tartalékokat szerepeltette Karel Brückner, de vasárnap a Dánia elleni negyeddöntőben már a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát. A cseheknek köszönhették továbbjutásukat a hollandok, akik ma Svédországgal mérkőznek.

Nedvědék vasárnap a dánokkal mérkőznek a legjobb négy közé kerülésértReutersSvédország–Hollandia. – Svédország nagyon kemény ellenfél lesz, bár a negyeddöntőben már eleve nincs könnyű rivális” – jelentette ki Philip Cocu, a hollandok csapatkapitánya, és kitért arra, hogy elsősorban Zlatan Ibrahimovictól és Henrik Larssontól tartanak. Nem véletlenül: a svéd csatárduó eddigi három mérkőzésén ötször volt eredményes. Az is az északiak mellett szól, hogy rájuk nem nehezedik akkora nyomás, mint a futballnagyhatalomnak számító Hollandiára. – Felszabadultabban futballozhatunk, és ha sokáig nem tudnak majd gólt szerezni a hollandok, görcsössé válnak, s ezt könyörtelenül ki kell használnunk – mondta Fredrik Ljungberg, a svédek középpályása.

Egymás elleni mérleg: 7 svéd győzelem, 3 döntetlen, 8 holland győzelem.

Várható kezdőcsapatok – SVÉDORSZÁG: Isaksson–Lucic (Nilsson), Jakobsson, Hansson, Mellberg–Andersson, Källström, Linderoth, Ljungberg–Ibrahimovic, Larsson. HOLLANDIA: van der Sar–Reiziger, F. de Boer, Stam, van Bronckhorst–Seedorf, Davids, Cocu–van der Meyde, van Nistelrooy, Robben. A mérkőzést a szlovák Micheľ vezeti, segítői Šramka és Balko lesznek.

Csehország–Dánia. A vasárnapi találkozó esélyese a kirobbanó formában játszó cseh válogatott, amely mindhárom csoportmérkőzésén hátrányból fordítva tudott nyerni, ráadásul a záró csoportmeccsen tulajdonképpen a cseresor hajtotta végre ezt a bravúrt a vb-ezüstérmes német együttes ellen. „Ezzel többször már nem kísérletezhetünk. A végtelenségig nem sikerülhet megfordítani a meccs állását” – jegyezte meg Rosický. Szerinte nagy taktikai csata várható, mert hatalmas a tét. Karel Brückner pedig a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát holnap, a cseh táborban ugyanis mindenki egészséges.

A külföldi sajtó Csehországot favorizálja, és ódákat zeng Nedvědék játékáról. A dán szakvezető, Morten Olsen nyilatkozataiban nem győzi dicsérni az ellenfelet: – Igazán pozitív futballt játszanak, a játékosok remekül megértik egymást a pályán. Pont olyan játékot produkálnak, amilyet én is látni szeretnék az együttesemtől – mondta Olsen. A csapatösszeállításnál Olsennek két igazi problémája lehet, az egyik a csatár Ebbe Sand izomsérülése, amely továbbra is kérdésessé teszi játékát, a másik pedig Niclas Jensen pótlása. A hátvéd a Svédország elleni utolsó csoportmérkőzésen szenvedett súlyos bokasérülést.

A négy évvel ezelőtti Eb-n Csehország Šmicer két góljával 2:0-ra verte meg a dánokat.

Várható kezdőcsapatok – CSEHORSZÁG: Čech–Grygera, Ujfaluši, Jiránek, Jankulowski– Galásek, Poborský, Rosický, Nedvěd–Baroš, Koller. DÁNIA: Sörensen–Helveg, Henriksen, Laursen, Bögelund–Gravesen, Jörgensen, D. Jensen–Tomasson, Sand, Grönkjaer.

A MŰSOR

NEGYEDDÖNTŐ

SZOMBAT – 20.45 (Faro): Hollandia–Svédország (Játékvezető: Ľuboš Micheľ – szlovák).

VASÁRNAP – 20.45 (Porto – Dragao): Csehország–Dánia (Valentyin Ivanov – orosz).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?