Jól kezdett a komáromi KFC, de hatodszor is csak remizett

kfckomarno

A II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC a múlt heti pozsonyi fiaskó után csak 2:2-es döntetlent ért el a középmezőnyben tanyázó Považská Bystrica ellen Komáromban.

A Duna-partiak olyan lendülettel és elszántsággal kezdték a mérkőzést, hogy már a 10. percben 2:0-ra vezettek. Az 5. percben az első komolyabb támadás végén Boris Druga 18 méterről egy hatalmas lövéssel a felső kapufát találta el, a labda Bayemi elé pattant, aki azt fejjel a hálóba továbbította – 1:0. A gól után újabb komáromi támadások következtek, amelyek a 10. percben góllá értek: Németh Tamás 35 méterre a kaputól, szabadrúgásból az ötös sarkára ívelt, a labda az egyik hátvéd lábáról a jókor érkező Varga Péter elé pattant, aki futtából, 12 méterről a bal alsó sarokba bombázott – 2:0, szépségdíjás gól volt.

Az első félidő 15. percében a védőjét lehagyó Druga gurított be a tizenhatosba az üresen hagyott Bayemi elé, aki ziccerben egyet igazított a labdán, majd magasan fölé durrantott. A kihagyott nagy helyzet megbosszulta magát, mert a Duna-partiak lendületét megtörte, a vágbeszterceiek pedig veszélyes támadásokba kezdtek, és az első félidő utolsó negyedórájában kiegyenlítettek. A 30. percben egy baloldali szögletnél, Sebastián Čiernik kapura lövésénél Varga Péter az ötösben kézzel ért a labdához, és a megítélt tizenegyest Ondřej Hapal értékesítette – 2:1. A szépítés után a vendégek még nagyobb hévvel rohamoztak, és egy eladott hazai labda után a 39. percben Marek Zuziak kapáslövésével kiegyenlítettek – 2:2.

A második félidő nagy küzdelmet hozott, de sajnos csak a két tizenhatos között. Volt harc a labdáért, szikrázó ütközetek a mezőnyben, időnként bravúros védések is Bréda valamint Slávik kapusok részéről, csak gól nem született. Természetesen érződött a pályán és a nézőtéren is a nagy akarás, de a vezetés megszerzése egyik csapatnak sem sikerült.

A Duna-partiak a második félidőben is sokkal aktívabbak voltak, öt olyan helyzetet dolgoztak ki, amelyből gólt szerezhettek volna, de háromszor nem találták el a kaput (Šmehyl, Ganbayar Šurnovský), kétszer pedig az egykori komáromi kapus, Matej Slávik bravúrosan védett: Németh Tamás 72. percben leadott hálóba tartó lövésénél, s később Mészáros András ígéretes próbálkozásánál is. A 2:2-es döntetlen inkább a vágbeszterceiek számára hízelgő.

A komáromiak vezetőedzője, Radványi Miklós nem volt elégedett az eredménnyel. „A látottak alapján győzhettünk volna, de nem sikerült. Végig fölényben voltunk, a 10. percben 2:0-ra vezettünk, pár perccel később pedig Bayemi eldönthette volna a meccset, de kihagyta a ziccert. A második félidőben is volt öt gólhelyzetünk, a vendégeknek csak kettő. A focit gólokra játsszák.ˮ

A komáromiak továbbra is harmadikok a tabellán, de hátrányuk immár hat pont a második kassaiak mögött. Szombaton keleti út vár a KFC-re, amikor a listavezető eperjesiek otthonába látogatnak.

Érdekes

KFC Komárno–Považská Bystrica 2:2 (2:2)

G.: Bayemi (5.), Varga P. (10.), ill. Hapal (33.), Zuziak (39.).

Jv.: Sučka, 398 néző.

Sárga lap: Tóth G., ill. Hapal, Nagy, Čiernik

KFC: Bréda–Šmehyl, Saláta, Varga P., Šurnovský–Ganbayar, Šimko, Németh (85. Pastorek)–Štepanovský (70. Tóth G.), Bayemi (70. Adayilo), Druga (55. Mészáros)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?