Jól érzi magát a Ligetben

Az Artmedia Petržalka a nyáron leigazolta Straka Gábort, a DAC saját nevelésű futballistáját. A huszonegy esztendős, nagy munkabírású középpályás négy évre kötelezte el magát a ligetiekhez.

Straka Gábor (jobbról) kitett magáért a Bordeaux elleni UEFA Kupa-találkozónTASR/AP-felvételBalszerencséjére, közvetlenül a bajnoki rajt előtt harcképtelenné vált, így csak szeptember közepén mutatkozhatott be tétmérkőzésen új csapatában.

A pontvadászat kezdete előtti héten csehországi tornán vettünk részt, s a Hradec Králové elleni találkozó hajrájában ágyékhúzódást szenvedtem. Miután rendbejöttem, alig vártam már, hogy pályára léphessek, amikor az egyik edzésen megsérült a bal térdem. ĺgy aztán alaposan elhúzódott a kényszerpihenő, másfél hónapig nem játszhattam.

Felépülése óta állandó kezdőembernek számít.

Vladimír Weiss javaslatára szerződ-tettek, a vezetőedző bízik bennem, jó játékkal igyekszem meghálálni bizalmát. Úgy érzem, egyre jobb formába lendülök, s remélem, hasznára leszek a csapatnak.

Hogy érzi magát a Ligetben?

Nincs okom a panaszra, nívós élvonalbeli együtteshez kerültem, természetesen a feltételek is lényegesen jobbak, mint Dunaszerdahelyen voltak. Eleinte Borbély Balázs segített beilleszkedni, úgy érzem, a rutinos játékosok is befogadtak, csakúgy, mint a velem együtt érkezett Ďuricát. Jó kollektívát alkotunk, az igazat megvallva, azt reméltem, hogy a jelenleg ötödiknél előkelőbb helyen állunk majd a tabellán. Igaz, csak három ponttal gyűjtöttünk kevesebbet, mint a listavezető.

Bordeaux-ban játszotta élete első nemzetközi kupameccsét. Miként látta belülről az összecsapást?

Nem tagadom, tartottam az UEFA Kupa-találkozótól, azt hittem, jóval nagyobb iramot diktálnak majd az esélyes franciák. Azonban nagyjából csak olyan volt a tempó, mint a hazai bajnokikon. Fölényben futballoztak a hazaiak, de gyors kontrák után nekünk is akadtak helyzeteink. Kár, hogy csak egyet értékesítettünk. Mindent megteszünk azért, hogy az október 15-i pozsonyi visszavágón kivívjuk a továbbjutást.

Kikkel került szembe a leggyakrabban?

A középpályán is a területvédelmet alkalmaztuk, sokszor csatáztam Feinduonoval és Celadesszel, örülök, hogy legtöbbször győztesen kerültem ki a párharcokból.

Mit tart erényének, s miben kellene javulnia?

Mozgékony vagyok, felveszem a versenyt a kimondott futógépekkel is, viszont a fejjátékomon akad bőven javítanivaló.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?