Jegesmedvék randevúja Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely/Pozsony |

<p>Vasárnap immár hetedik alkalommal randevúznak a csallóközi városban, mártóznak meg a helybeli Thermálpark szomszédságában található Félúti tóban a téli fürdőzés szerelmesei.</p>

A Pozsonyi Jegesmedveklub (Ľadové Medvede Bratislava) versenynaptárában az idény eleji rendezvények közé sorolt sportágnépszerűsítő téli úszás szervezői fővárosi, gútai, nagytapolcsányi, újbányai és zsolnai sporttársaikat, dunaszerdahelyi és környékbeli résztvevőket várnak hagyományos rendezvényükre.

„Alighanem megismétlődik majd a tavalyi forgatókönyv. A rendezvény napján ugyanis vastag jégpáncél borította a tavat, s az előkészületeknél bizony ajkunkra fagyott a mosoly. Tegnap terepszemlét tartottam, és az a benyomásom támadt, hogy ismét szükségünk lesz a motorfűrészre. A túlélési próbát azonban mindenképpen megrendezzük” – fogalmazott Mészáros József, a dunaszerdahelyi téli úszások ötletgazdája és szervezője.

„A résztvevők edzettségi állapotuk függvényében választják ki a távot. A kezdők 100 métert, a legedzettebbek 750 métert úsznak. Amennyiben az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a tempózást, akkor a tavalyihoz hasonlóan a jeges vízben eltöltött perceket pontozzuk. Illusztris vendégek érkezésére is számítunk. Klubtársaink, a pozsonyi Ladislav Pečenka és az újbányai Ivan Gazdík idén átúszták a 14 kilométer széles Gibraltári-szorost. Gazdík pedig Szlovákiából harmadikként 2009-ben szólistaként a La Manche-csatornát is meghódította” – avatott be a részletekbe a Dunaszerdahelyen praktizáló orvos, Makai József, a jegesmedveklub alelnöke.

Megtudtuk, a Dunaszerdahelyi járást ezúttal Molnár László, Hegedűs Attila, Tibor Kováčik, Miroslav Kováčik, Mészáros József és fia, Máté képviseli a közönségvonzó rendezvényen, mely ugyan délután kettőtől zajlik, ám a ritkán látott bemelegítésre és a vízbeszállást megelőző procedúrára való tekintettel érdemes lesz előbb kimenni a Félúti tóhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?