Javaslat az újabb szétválásra

Helsinki. Tegnap este, lapzárta után ért véget a 67. jégkorong-világbajnokság egyik slágermérkőzése, a Csehország–Szlovákia derbi. A rangadó előtt történt egy s más a szlovák táborban. De nem csak ott...

Žigmund Pálffy remek formában játszik a világbajnokságonČTK-felvételDICSÉRIK A SZLOVÁKOKAT. A finn napilapok még tegnap is nagy terjedelemben foglalkoztak a Szlovákia–Finnország mérkőzéssel (5:1). A hazaiak második vereségüket szenvedték el egymásután. „Cseh– Szlovákia szétválása után két nagyon erős jégkorong-válogatott keletkezett, s most talán jobb lenne, ha a két csapatot újra szétválasztanák, hogy sikeresebben lehessen ellenük játszani” – írja ironikus hangvételű cikkében az Iltalehti című újság, melynek szalagcíme így hangzik: „Ó, ne!” „A szlovákok tönkre vertek bennünket, pedig sokat vártunk ettől a meccstől, többször már nem szenvedhetünk vereséget” – írja az említett napilap.

LAŠÁK TAVALYI FORMÁBAN. A Finnország elleni középdöntő mérkőzés legjobb szlovák játékosa egyértelműen a Ján Lašák kapus volt, teljesítményével háttérbe szorította még a két gól szerzőjét, a csapatkapitány Miroslav Šatant is. Védéseivel és nyugalmával a tavalyi világbajnokságot juttatta eszünkbe, Göteborgban is nagyszerű védéseket produkált. „A találkozó elején akadtak gondjaim, de fokozatosan belelendültem, hárítottam néhány finn lövést, s utána már ment minden, mint a karikacsapás. Jól éreztem magam a kapuban, és boldog vagyok, hogy a korán bekapott gól nem hatott rám idegesítőleg” – mondta a hálóőr.

ZIGGY AJÁNDÉK NÉLKÜL. A finnek elleni meccs napján, pénteken ünnepelte névnapját, Žigmund Pálffy, a világbajnokság legproduktívabb játékosa. Klubtársától, Ľubomír Višňovskýtól, akivel együtt kergetik a korongot a Los Angeles csapatában, nem kapott ajándékot. „Remélem, ezt megbocsátja nekem, a meccs után csak gratuláltam neki, nagyobb ünnepséget a vb után tervezünk.” Ziggy tegnap, a csehek elleni rangadó napján ünnepelte 31. születésnapját. Az öltözőben játékostársai tejszínhabot fújtak a fejére.

A MENEDZSMENT GYŐZÖTT. A vb szünnapján a szlovák küldöttség hagyományos futballmérkőzéssel tarkította a programot. A válogatott menedzsmentjéből összeállított csapat 18:16 arányban nyert az egykori hokisok ellen. A volt korongozók között olyan nevek szerepeltek, mint Peter Šťastný, Vladimír Š?astný, František Hossa és mások.

A KAPITÁNY NÉLKÜL. Könnyen előfordulhat, hogy még a szerdai negyeddöntő mérkőzésen sem játszhat a németek csapatkapitánya, Jan Benda. A 31 éves hátvéd, aki az orosz Kazanyban légióskodik, az osztrákok elleni meccsen térdsérülést szenvedett, s az a lehetőség is fennáll, idő előtt kell elhagynia a világbajnokság színhelyét.

ERŐSĺTETTEK A FINNEK. Egy-egy hátvéddel és csatárral egészítették ki keretüket a házigazda finnek. Sami Helenius tíz meccset játszott a Chicago Blackhawks együttesében (korábban a Dallasban hokizott), jövőre viszont már a Jokerit Helsinkit erősíti; Tony Virta pedig az AHL-ben szereplő Houstonban kezdte a szezont, majd a Södertäljében folytatta.

JÚLIUS ŠUPLER IS A HELYSZĺNEN. Július Šupler, a bajnok Slovan Bratislava mestere is Helsinkibe érkezett, ahol egy nemzetközi edzői tanfolyamon vesz részt. A finn fővárosban 26 ország több mint 250 trénere tanácskozik négy napon át. Az előadók között található a cseh Bukač, a kanadai Kingston, valamint a finn Taminen.

MEGMENEKÜLTEK AZ AMERIKAIAK. Kritikán aluli teljesítményt nyújtottak az USA hokisai a világbajnokság elején, s ennek köszönhetően a továbbiakban csak a bennmaradásért játszhattak. A tengerentúliak fokozatosan belelendültek, és minden különösebb gond nélkül kiharcolták a bennmaradást. Lou Vairo szövetségi kapitány: „Ha kiestünk volna, egészen biztos, kirúgnak. Ez még nem minden; öreg és kövér vagyok, így több mint valószínű, szívrohamot is kaptam volna...”

BUKDÁCSOLÓ OROSZOK. Igencsak elégedetlenek az orosz sportvezetők, hiszen a közelmúltban több váratlan vereséget is szenvedett a szbornaja. A labdarúgók elveszítették a grúziai Európa-bajnoki selejtezőt, a hokisok pedig vasárnap délután kikaptak a lettektől. Ilja Kovalcsuk, a jégkorong-válogatott csatára: „Nincs értelme számolgatni, mert úgy is legyőzzük a kanadaiakat, s akkor biztos, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között...” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?