Japán győzelem és továbbjutás

Rustenburg |

<p>A japán válogatott némi meglepetésre kétgólos győzelmet aratott a dán együttes felett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának csütörtöki harmadik fordulójában, ezzel a holland alakulat mögött másodikként bejutott a nyolcaddöntőbe.</p>

A vb-re a magyarok selejtezős csoportjából első helyen kijutó dánok befejezték szereplésüket.

E csoport, 3. forduló:
Japán-Dánia 3-1 (2-0)

Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 22.967 ezer néző, v.: Jerome Damon (dél-afrikai)
gólszerzők: Honda (17.), Endo (30.), Okazaki (87.), illetve Tomasson (81.)
sárga lap:  Endo (12.), Nagatomo (26.), illetve Kröldrup (29.), C. Poulsen (48.), Bendtner (67.)

Japán:

Kavasima - Abe, Nakazava, Tulio, Komano - Nagatomo, Okubo (Konno, 88.), Endo (Inamoto, 91.), Haszebe, Macui (Okazaki, 74.) - Honda

Dánia:

Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kröldrup (Larsen, 56.), Jacobsen, Rommedahl - C. Poulsen, Jörgensen (J. Poulsen, 34.), Kahlenberg (Eriksen, 63.) - Tomasson, Bendtner


I. félidő:

17. perc: szabadrúgáshoz jutottak a japánok, Honda mintegy 28 méterről, kissé jobbról, ballal nagy gólt lőtt (1-0).
30. perc: újabb szabadrúgással növelték előnyüket az ázsiaiak, Endo 27 méterről, középről, jobbal a bal alsó sarokba csavarta a labdát (2-0).

II. félidő:

81. perc: Hasebe ellökte Aggert a 16-oson belül, a megítélt tizenegyeshez Tomasson állt oda, elsőre még hibázott, az ismétlésnél azonban már nem, a Kavasimáról kipattanó labdát a kapu bal oldalába emelte (2-1).
87. perc: Honda szép csellel játszotta tisztára magát, hat méterről, balról középre adott, Okazaki pedig Sörensen kapujába passzolt (3-1).
Két nagy japán helyzetre egy dán lehetőség volt a válasz az első negyedórában, aztán a következő 15 percben pazar szabadrúgásokkal jelentős előnybe kerültek az ázsiaiak. Morten Olsen szövetségi kapitány már a 34. percben cserére szánta el magát, de a játékrész zárószakaszában ezzel együtt sem tudtak felpörögni a dánok az eredményesen védekező és önbizalommal támadó japánokkal szemben.

A második félidőben sem változott alapvetően a helyzet, a távol-keletiek továbbra is szervezetten futballoztak, a dán próbálkozásokban pedig nem volt átütőerő, így némileg váratlanul jött a szépítés egy tizenegyes nyomán. Aztán a végén a japánok akcióból is eredményesek voltak, s szervezett, koncentrált játékukkal megérdemelten jutottak a 
legjobb 16 közé, ahol Paraguayjal mérkőznek majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?