Jányoki diadal futsal-specalistákkal

<p>Dunaszerdahely/Nyárasd. A területi bajnokság I. osztályában élen telelő jányokiak győzelme került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért zajló teremtorna tizennyolcadik felvonásán, melyet kellemetlen közjáték is színesített.</p>

ÁGH ISTVÁN

Szombaton nyolc csallóközi alakulat, a területi bajnokság I. osztályának 1–6. helyezettje, valamint a II. és a III. osztály őszi listavezetője mérte össze tudását a nyárasdi sportcsarnokban. Az már a küzdelemsorozat elején egyértelművé vált, hogy a szentmihályfaiak megszegték a versenyszabályokat.

„A vezetők, az edzők kötelesek ismerni és betartani a versenyszabályokat, a versenykiírás feltételeit. A Csallóközben naprakész információkkal rendelkeznek egymásról a futballisták. A szentmihályfaiak három olyan játékost is neveztek, s állítottak csatasorba a tornán, akik hivatalosan még nem az ő játékosaik” – elevenítette fel a történteket Szerencsés Lajos, a területi szövetség titkára.

„A központi nyilvántartásban egyébként másodpercek alatt kideríthető a klubhovatartozás. Az internetes hozzáférhetőség révén a helyszínen kiderítettük, hogy a szentmihályfaiak néhány futballistája jogosulatlanul lépett pályára. A csapatot a versenyszabályok megszegéséért megbüntettük. Lejátszhatták ugyan a mérkőzéseiket, de mind a négy párharcukon az ellenfél győzelme került a jegyzőkönyvbe. Tudomásom szerint ilyenre még nem volt példa teremtornáink történetében. Remélem, a jövőt illetően mindenki okult az esetből” – fogalmazott a szövetség sporttechnikai bizottságának az elnöke, Somogyi Roland. Értesüléseink szerint a fegyelmi bizottság elé kerül a szentmihályfaiak esete, s a klub és a renitens futballisták büntetésre számíthatnak.

Az együttesek tizennyolc labdarúgót nevezhettek a hagyományos erőpróbára, de nem minden kollektíva élt a lehetőséggel. A jányokiak a kapus mellett csupán két négyest szerepeltettek.

„Van elég bevethető futballistánk. A teremfociban rendkívül fontos, hogy a játékosok képesek legyenek diktálni az iramot, s rövid pihenő után ismét felvenni a tempót. Az általam választott két cseresort erre a feladatra ideálisnak találtam” – fogalmazta meg stratégiáját Lyžica Gábor, a felső-csallóköziek trénere.

A torna izgalmas döntőjében a két veretlen alakulat, a jányoki és az alistáli vívott nagy csatát a vándorserlegért. A 3. percben Štrbavý találatával szerzett vezetést Lyžica-legénység, Gútai azonban egyenlített. A mindent eldöntő gólt a hajrában Lenčés szerezte.

„Előnyünkre szolgált, hogy mezünket jobbára teremspecialisták viselték. Pozsonyi illetőségű labdarúgóink ugyanis a felsőbb szintű futsalbajnokságban is szerepelnek. Kapusunk, Nagy Rudolf mellett Lojdl, Belovič és Lenčéš játszotta a prímet, de a társak is kitettek magukért” – értékelte szereplésüket a győztesek sikerkovácsa.

„Az intermezzót leszámítva színvonalas párharcok, parádés megmozdulások, szépségdíjas gólok jellemezték a megmérettetést, melyen az alacsonyabb osztályok képviselői is képesek voltak lépést tartani felsőházi ellenfeleikkel. Ezt igazolja a III. osztályban élen álló nyékvárkonyi fakó példája, mely az elődöntőig jutott, s jól megizzasztotta az alistáliakat. Sok kimagasló egyéni teljesítményt láttunk, nehéz feladatnak bizonyult a torna legjobbjainak a kiválasztása” – summázta a rendezvényt Szerencsés Lajos.

Az újdonsült terembajnok méretes trófeával, a csapatok emléklappal, focilabdával távoztak a helyszínről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?