Jaloviar bajnoki duplája

Snina/Somorja/Dunaszerdahely/Naszvad.

Snina/Somorja/Dunaszerdahely/Naszvad. A kelet-szlovákiai városban zajlott mindkét fogásnemben a felnőttek idei országos bajnoksága, melyen nyolc bajnoki aranyéremmel kerültek a figyelem fókuszába a dél-szlovákiai birkózóklubok versenyzői.

A sninai szőnyegeken 15 honi birkózóklub 112 versenyzője csatázott az érmekért, közülük a somorjaiak rutinos birkózója, Jozef Jaloviar játszotta a príme. Egyedül neki sikerült mindkét fogásnemben diadalmaskodnia. „Jaloviar egykor nálam sajátította el a sportág ábécéjét, majd a pozsonyi Dunajplavba színeiben folytatta felfelé ívelő pályafutását. Visszatért a gyökerekhez, s újra a Gladiátor sikereiért küzd. Hozzá hasonlóan a honosított orosz Nagoev is duplázhatott volna, de őt az elődöntőben diszkvalifikálták. Történt ugyanis, hogy a döntőbe kerülésért vívott küzdelemben kölcsönös dulakodásra is sor került. Szerintem igazságosabb lett volna, ha mindkét kakaskodó versenyzőt pontlevonással sújtják. Nagy sikerként értékelem a még kadett korosztályú Holocsi Bence ezüstérmét. Nagy kár, hogy öreg harcosaink ígéretük ellenére, különböző okokra hivatkozva lemondták részvételüket” – értékelte védenceik helytállását Horváth István, a somorjai Gladiátor Birkózóklub főedzője.

A dunaszerdahelyiek üdvöskéje, Hakszer Balázs kirobbanó formában versenyzett. „A 61 kilós súlycsoportban első összecsapásán 10:0 arányban, technikai tussal verte marcelházai ellenfelét, majd hasonló módon győzte le rimaszombati riválisát. A döntőben látványos lábra támadással földre vitte, s ezt követőn két vállra fektette nyitrai ellenfelét. Ezzel a tizennyolc esztendős Balázs pályafutása első bajnoki címét gyűjtötte be a felnőttek mezőnyében. Sikerének értéket hatványozza, hogy szabadfogásban dunaszerdahelyi birkózó ezt megelőzően 1998-ban szerzett bajnoki aranyérmet a felnőttek között. A 70 kg-os súlycsoportban ifj. Gaál Attila is döntős volt. Jól kezdte az elsőségért vívott csatát, de ellenfele, a sninaiak válogatott versenyzője, Bolotnyjuk 0:2-es állásból fordítva nyerte meg a mérkőzést” – ecsetelte éremszerzőik teljesítményét Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Kilenc évvel ezelőtt alakult birkózóklub Naszvadon. Sipka Norbert sninai diadalának köszönhetően immár a felnőttek között is van országos bajnokuk. „Norbi teljesítette az elvárásokat. Ő egyébként az U23-as korosztály november végén Lengyelországban zajló világbajnokságra időzíti a formáját. A versenyt megelőző napokban a Honvédnál edzőtáborozott, a bajnokságot követően pedig a lengyelekkel készül a nagy megmérettetésre” – tájékoztatott kimagasló sikerükről Gaál János, a naszvadiak klubelnök-edzője.

Kötöttfogásban ugyancsak a győztesek közé került a rimaszombati Pavol Rapčan, valamint az immár besztercebányai színekben versenyző Soós Tamás és Lévai Zoltán, rajtuk kívül marcelházai birkózók is dobogós helyen zártak a bajnokságon.

Bajnoki versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?