Jagugyin: érzelmeket akarunk átadni a show-val

Az egyéni számok mellett egy kisebb történetet is elmesél-nek a műkorcsolyázók a februári pozsonyi Ice Stars-gálán.Pozsony. Hat olimpiai bajnok és tizennégy világbajnok műkorcsolyázót láthat a közönség február 27-én a fővárosi Ondrej Nepela-jégcsarnokban.

Az egyéni számok mellett egy kisebb történetet is elmesél-nek a műkorcsolyázók a februári pozsonyi Ice Stars-gálán.

Pozsony. Hat olimpiai bajnok és tizennégy világbajnok műkorcsolyázót láthat a közönség február 27-én a fővárosi Ondrej Nepela-jégcsarnokban. Az Ice Stars néven futó show azonban sokkal több akar lenni, mint a technikai virtuozitás bemutatója, mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Alekszej Jagugyin, a műsor legnevesebb szereplője.

„Pozsonyt a 2001-es Eb során ismertem meg. A verseny akkor nem úgy alakult, ahogy terveztem, csak második lettem. De mostanra teljesen más korcsolyázó lettem. Az a fontos, hogy a saját látásmódomat, művészetemet át tudjam adni, hogy érzelmeket, gondolatokat kapjanak tőlem a nézők. Most már nem az lebeg előttem, hogy magas pontszámot érjek el” – magyarázta Jagugyin. „A tapsért csináljuk a show-t – már csak azért is, mert az újfajta pontozási rendszert még mindig nem nagyon értjük” – tette hozzá félkomolyan a négyszeres világ-, háromszoros Európa- és egyszeres olimpiai bajnok.

„Szerencsére” a műsor többi szereplője akár magyarázattal is szolgálhat számára, ugyanis Szocsi ötkarikás bajnok orosz párosa, Tatyjana Voloszozsar és Makszim Trankov is közreműködik a gálán, csakúgy, mint a francia Florent Amodio, aki két éve épp a pozsonyi Eb-n búcsúzott a versenyszerű korcsolyázástól. A korábbi generációkat pedig olyan nevek képviselik, mint Tatyjana Totmjanyina és Makszim Marinyin, Marija Petrova és Alekszej Tyihonov vagy a jégtáncosok közül Albena Denkova és Makszim Sztavijszki.

„Két részből fog állni a show. Először egyéni számokat láthat a közönség, míg a folytatásban – és ettől egyedülálló a programunk – már műsorvezető nélkül egy történetet mesélünk el. A két főszereplő egy véletlen folytán egy filmforgatásra keveredik be, és megtapasztalhatják, hogyan készül a mozi. Ebből a »készülő« filmből láthatunk sok kis részletet, az orosz, a többi európai vagy az amerikai kinematográfia legnépszerűbb dallamaitól kísérve” – árulta el Ilia Averbuh, a show koreográfusa.

Jagugyin hozzátette, akár a gála minden szereplője edzősködhetne, de ők más utat választottak. „Így sokkal nagyobb érzelmeket élhetünk át” – magyarázta a 34 éves műkorcsolyázó, aki kisebb unszolásra a pjongcsangi olimpiára is jósolt. „A nőknél orosz vagy kanadai győzelemre tippelek, a férfiaknál japán, amerikai vagy kanadai bajnokra. Persze ismerem a spanyol Javi Fernándezt is, aki most lett hatodszor Európa-bajnok, de szerintem Koreában nem fog odaférni a dobogóra” – mondta Jagugyin, hozzátéve, nem szeretne belebonyolódni a sportolók nevének helyes kiejtésébe. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?