Jágr ötszázadik gólja

New York. Kerek jubileumhoz érkezett Jaromír Jágr, a Washington cseh csatára: a Tampa elleni idegenbeli összecsapáson mesterhármast ért el, köztük megszerezve pályafutása ötszázadik találatát. A New Jersey utolérte a Keleti főcsoport listavezetőjét, az Ottawát, Mario Lemieux egy hónap után ismét jégre lépett.

Jaromír Jágrt (balról) ünneplik társaiTASR/AP-felvételTampában ünnepelhette karrierje ötszázadik NHL-találatát Jaromír Jágr, a Washington Capitals támadója, aki a Lightning elleni 5:1-es sikerből mesterhármassal vette ki részét. „Természetesen a győzelem a legfontosabb, hatalmas mérkő-zést vívtunk, boldog vagyok, hogy nyertünk“ – nyilatkozta szerényen az ünnepelt. Jágr lett az NHL történetének harmincharmadik olyan játékosa, aki elérte az ötszáz gólt – s a tizenhatodik, aki mindezt ezer mérkőzés alatt teljesítette (ez volt a cseh korongozó 926. fellépése).

A New Jersey Devils hazai pályán 4:1-re verte a Buffalo Sabrest, a mérkőzés hőse a két gólt is ütő Joe Nieuwendyk volt. Az Ördögök az utolsó huszonkét mérkőzésükből tizenhaton diadalmaskodtak, s ezzel utolérték a Keleti főcsoport élén az Ottawát.

A Vancouver idegenben intézte el a Pittsburgh Penguinst, a hazaiakon az sem segített, hogy visszatért a kezdőcsapatba Mario Lemieux, aki január negyedike óta nem lépett jégre. A 3:2-es sikerből Sedin, Cooke és Lindgren vette ki góllal a részét, a Pingvinek részéről Kovaljov volt kétszer is eredményes.

EREDMÉNYEK: Boston Bruins – Colorado Avalanche 2:3 – hosszabbítás után (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1), gól: Gill, Knuble, illetve Parker, Forsberg, de Vries. New York Islanders – Philadelphia Flyers 1:2 (1:1, 0:0, 0:1), gól: Hamrlik, illetve Roenick, Recchi. Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 1:5 (0:1, 1:4, 0:0), gól: Modin, illetve Jágr 3, Bondra, Grier. Detroit Red Wings – Nashville Predators 5:5 hosszabbítás után (4:2, 1:1, 0:2 – 0:0), gól: Zetterberg, Draper, Shanahan, Robitaille, Dacjuk, illetve Eaton, Timonen 2, Legwand, Arhipov. Montreal Canadiens – Atlanta Thrashers 3:4 (1:1, 1:2, 1:1), gól: Dackell, Bulis, Sundström, illetve Tapper, Savard 2, Cowan. New Jersey Devils – Buffalo Sabres 4:1 (1:0, 3:1, 0:0), gól: Eliáš, Nieuwendyk 2, Albelin, illetve Brown. Pittsburgh Penguins – Vancouver Canucks 2:3 (0:2, 1:1, 1:0), gól: Kovaljov 2, illetve Sedin, Cooke, Lindgren. Calgary Flames – Anaheim Mighty Ducks 2:3 (1:2, 0:0, 1:1), gól: Niedermayer 2, illetve Csisztov, Leclerc, Ozolinsh.

u Két szurkoló beperelte a Detroit Red Wingst és csarnokának üzemeltetőjét, mert a nézőtérre kivágódott korongok súlyos sérüléseket okoztak nekik. Az 32 éves Sandra Quicket tavaly május 20-án a Detroit–Colorado mérkőzésen találta el a pakk, amit három foga bánt. Az 52 éves Elizabeth Taylor, aki 2001 márciusában egy főiskolai meccsre látogatott ki a Joe Louis Arenába nála is rosszabbul járt: őt a mentők szállították el helyszínről, majd a kórházban plasztikai műtétet hajtottak végre rajta. – Megfelelő óvintézkedésekkel ezek az esetek elkerülhetőek lettek volna – nyilatkozott az ügyvédjük.

Az NHL-ben az idei szezontól tették kötelezővé a védőháló használatát, miután a március 18-án rendezett Columbus Blue Jackets–Calgary Flames találkozón egy pályáról kirepülő korong a 13 éves Brittanie Cecil halálát okozta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?