„Itt a nagy lehetőség”

Piszár József, a II. labdarúgóliga egyik legismertebb játékosa ezúttal is betartotta ígéretét, s továbbra is az élmezőnyben tanyázó rimaszombati együttest erősíti. Meggyőződése, hogy a következő idényben már az élvonalban játszhat, természetesen a gömöriek csapatában.

Piszár Józsefet csak a hideg zavarja, a hó és a csúszós talaj viszont nemSomogyi Tibor felvételeVannak olyan futballisták, akik nem „csípik” a téli alapozást. Te viszont azt vallod, nagy szükség van az év eleji robotolásra, a kemény tréningekre.

Igen! Mert a kifogástalan erőnlét nélkül aligha nyújthat valaki átlagon felüli teljesítményt a pontvadászatban. Nekem sosem okozott gondot a futás, különösen kedvelem az 1000 m-es távokat. Én mindig nagyon odafigyelek az erőnléti edzésekre. Nincs kegyetlenebb dolog annál, ha valaki a meccs hajrájában lépni is alig tud a pályán. Egy-két alkalommal, főleg sérülés után velem is már előfordult.

Mégis, mi az, amit nem kedvelsz az egyhangúnak tűnő téli alapozás során?

A hideget. Nálunk minden nap mínusz tíz fok alá kúszik a hőmérő higanyszála, s ez idegesít a legjobban. A hóval és a csúszós talajjal már úgy-ahogy megbarátkoztam; a zimankós idő viszont az őrületbe kerget. Alig várom már, hogy kitavaszodjon!

Hat gólt lőttél az őszi idényben. A szurkolók ennél jóval több találatot vártak tőled. Miért maradtak el a várva várt gólok?

Vállsérülésem miatt négy meccsen nem léphettem pályára. A legnagyobb baj az volt, hogy fordulóról fordulóra szinte mindig más poszton játszottam. Nagyon jól tudom, miért nem lőttem több gólt; de ezt inkább nem részletezem. Most egy jó év eleji felkészülés után, csatárként – egészen biztos – többre leszek képes.

Ott vagytok az élmezőnyben, mindössze három ponttal gyűjtöttetek kevesebbet, mint a listavezet# besztercebányai csapat...

Itt a nagy lehetőség, hogy ismét élvonalbeli futballcsapata legyen Rimaszombatnak. És ezt a ziccert ki kellene használni! Tudom, sokan emlegetik az I. liga létszámbővítését, de szerintem ebből most nem lesz semmi. Nincs más hátra, meg kell nyernünk a bajnokságot! Én derűlátó vagyok, s bízom abban, hogy sikerül olyan csapatot összehozni, amely képes az élen végezni.

A feljutásra esélyes csapatok közül – a hárompontos hátrány ellenére – a rimaszombati gárda van a legkedvezőbb helyzetben.

Az előttünk álló két együttes, a Banská Bystrica és a Ličartovce ellen hazai pályán játszunk, s ez nem kis előnyt jelent. A tavaszi nyitányon az idegenben is veszélyes Podbrezová lesz az ellenfél. Egy sikeres rajt mindennél többet érne.

Mi a helyzet a kerettel kapcsolatban?

Remélem, a fél tucat vendégjátékos nagy része visszatér, s a távozók helyére hozzájuk hasonló tudású futballisták érkeznek. A szakosztályon belül teljes az összhang, és ez nyugalomra ad okot.

Ha nem sikerülne kiharcolni az I. ligába jutást, elképzelhető, hogy a nyáron már más csapatban kezded az alapozást?

Egyelőre nem gondolok az átigazolásra. Most a téli felkészülés és a közelgő tavaszi idény foglalkoztat; győzelmekről, góllövésről álmodozom. Különben nagyon jól érzem magam Rimaszombatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?