Ismétel Sebestyén Júlia?

Ma délutántól vasárnapig Torinóban találkoznak Európa műkorcsolyázói. A kontinensviadalon először mutatkozik be a nagyközönség előtt a Grand Prix-sorozatban már második éve alkalmazott új pontozási rendszer, a magyar szurkolói szív pedig arra a legkíváncsibb, sikerül-e Sebestyén Júliának megvédeni Budapesten szerzett Eb-címét.

Sebestyén Júlia jó formában várja a torinói Európa-bajnokságotČTK-felvételA megmérettetésre a 2006-os téli olimpia egyik helyszínén, a Palavela Sportcsarnokban kerül sor. Ezúttal egy nappal rövidebb lesz a esemény, a rendezők ugyanis eltörölték a selejtezőket. Az egyes versenyszámok sorrendje azonban nem változott, először a párosok között hirdetnek győztest. Ebben a kategóriában az sem lenne meglepetés, ha csupa orosz versenyző állna a dobogóra, legnagyobb esélye a tavalyi győztes Tatjána Totmjanyina-Makszim Marinyin duónak van, de a Petrova-Tyihonov és az Obertasz-Szlavnov páros is beleszólhat az érmes helyezések alakulásába.

Tavaly a férfiak versenyében Brian Joubert szenzációs győzelmet aratott az orosz csillag, Jevgenyij Pljuscsenkó felett. Most ismét a Grand Prix-versenyt óriási fölénnyel nyerő orosz az arany legfőbb várományosa, ám egy biztos, a feltörekvő francia igyekezni fog megnehezíteni a dolgát, még akkor is, ha ő sincs könnyű helyzetben: alig tíz nappal az Eb előtt hagyta ott edzőjét, Laurent Depouilly-t. A dobogóra felférhet még a svájci piruettkirály, Stephane Lambiel, a vb-bronzérmes Stefan Lindemann, s nem szabad elfeledkezni az ifjú Jagugyin-tanítvány Andrej Grijazevről sem.

A házigazdák számára a jégtáncosok versenyével kezd igazán izgalmassá válni a kontinensviadal, a Federica Faella-Massimo Scali kettősnek nagy esélye van az első hatba kerülni, sőt akár még érmet is szerezni. Az arany sorsa, akárcsak egy évvel ezelőtt, valószínűleg az orosz Tatjána Navka-Roman Kosztomarov és az Albena Denkova-Makszim Sztavijszki duó között dől majd el.

Izgalmas versenyt ígér a női mezőny is. A magyar lányok nagyszerű budapesti teljesítményének köszönhetően (Sebestyén 1., Pavuk 4.) idén három magyar versenyzőnek szoríthatunk. A címvédő Sebestyén Júlia mellett Póth Diána és Pádár Bianka mutathatja meg tudását az észak-olaszországi városban. Pavuk Viktória bokasérülés miatt kénytelen kihagyni a rendezvényt. A győzelemre Sebestyénen kívül az orosz Irina Szluckaja és Jelena Szokolova is pályázik. S természetesen Olaszországban nem szabad megfeledkezni a hazai Carolina Costnerről sem.

Eddig az esélylatolgatás, a papírforma. De a műkorcsolya, akárcsak a többi sport, pont attól szép, hogy a versenyen bármi megtörténhet... (bt)

Szlovák és magyar indulók

SZLOVÁKIA – páros: Oľga Beständigová, Jozef Beständig; férfiak: Juraj Sviatko; nők: Jacqueline Belenyésiová.

MAGYARORSZÁG – férfiak: Tóth Zoltán; jégtánc: Hoffmann Nóra, Elek Attila; nők: Sebestyén Júlia, Póth Diána, Pádár Bianka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?