Ismét kötelezővé tenné az öltözőben a németet a Bayern München elnöke

München |

<p>Ha Uli Hoenessen, a Bayern München elnökén múlik, akkor hamarosan ismét a német lesz a fő nyelv a labdarúgócsapat öltözőjében.</p>

"Ha az az elhatározásom, hogy közép- vagy hosszú távon integrálódok egy klubba, akkor meg kell tanulnom az ott beszélt nyelvet - mondta a Sport Bildnek a vezető. - Ismét németül kell beszélni az öltözőben, a nyelv összeköti az embereket. Különben klikkek alakulnak ki."

A csütörtökön 65. születésnapját ünneplő Hoeness szerint az integráció elengedhetetlen. 

"Minden játékosnak meg kell tanulnia németül, ez kötelező. Ellenkező esetben fizetnie kell. És emiatt is van szükségünk hamarosan egy menedzserre: ezt pontosan szabályozni és ellenőrizni kell" - mondta a klubelnök. Utóbbi posztra a pályafutása végéhez közeledő Philipp Lahm az egyik jelölt, a tárgyalások már el is kezdődtek vele.

Carlo Ancelotti, a Bayern München vezetőedzője tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, és a sajtótájékoztatókon arra törekszik, hogy németül nyilatkozzon

"Ez lenyűgöz - mondta róla Uli Hoeness. - Egy tréner számára alapvető fontosságú a kommunikáció. És a hozzáállása arra is jó példa, hogy ha valaki akar, akkor megtalálja az utat a céljaihoz."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?