Ismét II. ligások a nagykaposi sakkozók

sakk

Egy év kihagyása után újra a II. liga D csoportjának tagja lett a nagykaposi Energetik A sakkcsapata, korábban öt év után búcsúzott ettől az osztálytól. 

A III. liga D3-as csoportjában szereplő Ung-vidékiek az utolsó fordulóban 4:4-es döntetlennel harcolták ki továbbjutásukat egyik nagy riválisukkal, az otthoni környezetben játszó nagymihályi csapattal szemben. A tíz együttest számláló mezőnyben a nagykaposiak 22 pontot szereztek, és segédpontokkal előzték meg a kassaiakat. Legjobb játékosuk, Butala István a kilenc fordulóból mindössze egyet hagyott ki, ám, amikor a sakktábla mögé ült, mindig győztesként állt fel. A gárda többi tagja is jól teljesített, Kendi István kilencszer szerepelt, és 7 pontot gyűjtött. Az ukrán Arkagyij Vorovics és Paluch László 6,5-6,5 pontot szerzett a kilenc fordulóban, de a többiek pontszerzése is kellett a teljes sikerhez, a közös örömhöz.

Az utolsó két fordulót egészségi problémák miatt kihagyó Papp László klubelnök érthetően boldogan nyilatkozott lapunknak: „Kétszeres az örömöm. Elsősorban az örvendezetett meg, hogy a rajt előtt a fiúk elhitték, legyőzhetők ellenfeleink, amit mérkőzésről mérkőzésre játéktudásukkal, hozzáállásukkal be is bizonyítottak. A másik örömforrásom, hogy két fiatal tehetséges játékosunk, a mindössze 16 éves Tóbiás Gergő – aki négy pontot szerzett öt mérkőzésen – és Végső Zsolt – hármat három mérkőzésen –, tapasztalatot gyűjthetett, amit a jövőben kamatoztathat. Talán nem is lett volna ennyire szoros az élmezőny, ha minden párharcban játszhattak volna, de tudom, tanulmányi kötelezettségeik is vannak.” Papp László azt is elmondta, hogyha egészségi állapota megengedi, nemcsak a szervezési munkát folytatja a következő kiírásban, hanem játéktudásával is segíti majd a csapatot, akárcsak eddig tette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?