Interjú Sonia Bianchettivel a csütörtöki Új Szóban

<p>Sonia Bianchetti négy évtizeden át dolgozott sportvezetőként a műkorcsolya világában, ma az új pontozási rendszer egyik legnagyobb kritikusa.</p>

 

Több mint negyven évig volt műkorcsolyáért felelős sportvezető a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetségben (ISU), 2003-ban azonban egyike volt azoknak, akik egy új szervezet létrehozásával megpróbáltak különválni a gyorskorcsolyától. Ezután persona non grata lett az ISU-ban, de nem a versenyzők és edzők között. Továbbra is jár a versenyekre, s egyike a jelenlegi pontozási rendszer legnagyobb kritikusainak. Az olasz Sonia Bianchettivel beszélgettünk. Interneten olvasható írásaiban többször hangsúlyozta, hogy a jelenlegi pontozás megölte a művészetet a műkorcsolyában. Hogy érti ezt?A műkorcsolya különleges sportág, mert tökéletesen egyesíti a nehéz mozdulatsorokat a szépséggel, a zenével és a művészettel. Ezért is szerették annyira a nézők, ezért is lehetett az egyik legnézettebb sportág a tévében. De a jelenlegi pontozás arra kényszeríti a versenyzőket, hogy minél bonyolultabb elemeket rakjanak a programjaikba, még ha ez meg is haladja a képességeiket. Ezért látunk manapság olyan kevés hibátlan programot. A forgások pedig egyenesen szörnyűek lettek. Ezzel elveszett sportágunk szépségének egy része. A másik fontos dolog, hogy a lépéssorokat és forgásokat illető sok követelmény miatt szinte lehetetlen a programot összhangba hozni a zenével. A teljes interjút a csütörtöki Új Szóban olvashatják!
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?