Interjú Gergely Istvánnal a keddi Új Szóban

<p>Jelenlegi tanítványa egykor a riválisa volt, de most tökéletes az összhang közöttük. Gergely Istvánnal, a magyar férfivízilabda-válogatott szlovákiai származású kapusedzőjével Nagy Viktorról, Benedek Tiborról és a magyar vízilabda kilátásairól is beszélgettünk.</p>

Hogyan élte meg a kispadról kapusedzőként a magyar válogatott barcelonai sikerét?Tíz éve voltam először magyar válogatott, pont Barcelonában. Ez tehát egy érdekes jubileum, tíz évvel az akkori vb-cím után ismét a válogatott mellett vagyok, de más szerepkörben, kapusedzőként. Ez kicsit déja vu érzés volt: akkor játékosként lettem világbajnok, most pedig a szakmai stáb tagjaként. Nagy siker és elismerés ez számomra is, büszkeséggel tölt el, hogy egy új csapatban, új edzővel, új játékosokkal ilyen sikert tudtunk elérni. Külön öröm számomra, hogy bár korábban azt tartották, Magyarországon nincsenek jó vízilabdakapusok, ez alatt a nyolc hónap alatt, amióta együtt dolgozunk a válogatottal, a többiek által talán lebecsült képességű kapusok egyikéből a világ legjobbja lett.  Mire vezethető vissza a magyar kapusok bírálata?Nem tudom, én soha nem értettem egyet ezzel az állítással. Korábban teljesen más volt a felfogás, az edzés, de egy pici változtatással eljutottunk odáig, hogy Nagy Viktor a világ legjobb kapusa lett a vb-n. Azzal nem is szeretnék foglalkozni, hogy korábban mi nem működött. Mennyit lehet elárulni a siker receptjéből? Minek köszönhető a javulás?Nagyon sok minden változott.  S hogy mi minden változott? Ez is kiderül a Gergely Istvánnal készült interjúból, amely a keddi Új Szóban olvasható! 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?