Inog a kispad Klinsmann alatt

Berlin |

<p>Inog a kispad Jürgen Klinsmann alatt. Ha a Bayern München a Bundesliga szombati fordulójában nem  győzi le a Hannovert, az edző helyzete könnyen tarthatatlanná válhat.</p>

 Pénteki értesülések szerint a győzelmekhez, illetve sikerekhez szokott bajor sztárcsapatnál mind a vezetőség, mind a játékosok körében megrendült a bizalom a 44 éves Klinsmann-nal szemben. Noha Karl-Heinz Rumennigge elnökkel és Uli Hoeness menedzserrel az élen a vezetők a Leverkusentől elszenvedett kupavereség ellenére  még támogatásukról biztosítják a trénert, ők is tudják, hogy a csapat szombaton győzelemre "ítéltetett". Amennyiben viszont elmarad a három pont kötelező megszerzése, a müncheniek válságos helyzetbe kerülhetnek, s nemcsak a bajnoki cím megszerzése nehezülne meg, hanem ezzel együtt a Bajnokok Ligájában való szereplés is, ami a csapat fő bevételi forrása. A legnagyobb sztárok, mindenekelőtt a francia Franck Ribéry pedig aligha érnék be az UEFA-kupában való részvétellel.
    Amikor az Egyesült Államokból hazatért Klinsmann tavaly ősszel átvette a Bayern irányítását, a vezetők hármas célt tűztek a csapat elé, mégpedig a Bajnokok Ligájában való jó szereplést, a Német Kupa megszerzését és mindenekelőtt a bajnoki cím megőrzését. A háromból a Német Kupa a Bayer Leverkusen "jóvoltából" immár csak álom marad, s a bajnoki cím lehetősége is egyre távolabbinak tűnik. Marad a Bajnokok Ligája, ahol még áll a Bayern.
    A hírek szerint az edző és a játékosok között sincs meg a megfelelő összhang. Többen kifogásolják, hogy a tréner túl nagy hangsúlyt helyez a támadó futballra, elhanyagolva a védekezést, ami az elmúlt hetekben többször is megbosszulta magát. Néhányan úgy vélik, hogy Klinsmann - elődjével Ottmar Hitzfelddel szemben - nem képes kellően fanatizálni a labdarúgókat. Az öltözőben többnyire ideges a hangulat, s olykor-olykor már a tribünön is felhangzik a "Klinsmann, takarodj!", amelyhez hasonló követelést edzővel szemben nemigen fogalmaztak meg Bayern-szurkolók az elmúlt években.
    Egy pénteki nyilatkozatban egyébként az előd is élesen bírálta utódát. A jelenleg a svájci válogatott élén álló Hitzfeld - aki a Bayernt több sikerre is vezette - úgy fogalmazott, hogy nemcsak a védelem, de a középpálya is rendkívül gyenge, az egyetlen Ribéry kivételével. A csatársorban pedig nincs elég átütőerő, azaz a Bayern minden csapatrészében hagy kívánni valót maga után.
    Szakértők szerint ha a Bayern München az elkövetkező három fordulóban - viszonylag könnyű ellenfelekkel szemben - nem szerez legkevesebb 7 pontot, az edző könnyen csomagolni kényszerülhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?