II. labdarúgóliga: Komáromban reális cél lehet a felsőház

kfc

A komáromi KFC csapata a 2017-es feljutás után ötödik évadjára készül a II. labdarúgóligában. A Duna-partiak felkészüléséről és a szezonbeli célokról a KFC új vezetőedzőjével, Radványi Miklóssal beszélgettünk. 

Amikor elvállalta a KFC irányítását, említette, hogy szeretne jobb eredményt elérni a komáromi csapattal, mint a Duna-partiak 2020/ 21-es évadban megszerzett 8. helye. A csapat felkészülése után reálisnak érzi eredeti elképzelését?

Mindenképpen jól dolgoztak a fiúk, úgy érzem, fel vannak készülve a bajnoki küzdelmekre. Az edzéseken intenzíven és céltudatosan dolgoztunk, azt, amit el lehetett végezni öt hét alatt, elvégeztük. A nyári felkészülés mindig rövidebb, mint a téli, de ez a vetélytársakra is érvényes. A csapat megismerése és az elvégzett munkája után reálisnak tartom, hogy a tabella felső részében szerepeljünk. Az viszont igaz, hogy néhány mérkőzés a bajnokság elején kell ahhoz, hogy az erőviszonyokat objektíven értékeljük.

Hogyan értékelné a felkészülési időszakot?

A felkészülésünk szervezett és hatékony volt. Az első két hétben a foci erőnléti és technikai elemei kaptak nagyobb teret és több időt a felkészülésben, a folytatásban pedig a lipóti edzőtáborban gyakoroltuk a tervezett feladatokat, és zökkenőmentesen lebonyolítottuk az előirányzott hat felkészülési mérkőzést. A klubvezetés átgondoltan és racionálisan irányította a felkészülés folyamatát, a döntések előtt minden felkészülési tevékenységet megbeszélt a KFC szakvezetésével annak érdekében, hogy a felkészülés zökkenőmentes és eredményes legyen.

Majdnem minden felkészülési meccset idegenben játszottak, második és harmadik vonalban szereplő csapatokkal. Nem lett volna jó beszúrni egy-két élvonalbeli csapattal lebonyolított mérkőzést?

A járvány a felkészülési időben is hatással volt az ellenfelek kiválasztására, és a fő szempont az volt, hogy az előkészületi meccsek megvalósuljanak a különböző korlátozások ellenére is. Egy mérkőzésen kívül ez sikerült is. Viszont az is igaz, hogy egy nagyobb erőpróba nem tesz rosszat a csapatnak. Ennek ellenére is jónak tartom a felkészülésünket, 18 értékes játékosunk áll rendelkezésre a bajnoki mérkőzésekre, akikkel a kitűzött cél elérhető. A felkészülési mérkőzések mérlege biztató, hat mérkőzésből ötöt megnyertünk, egy vereséget szenvedtünk (Fehérvár II–KFC 2:3, Vasas–KFC 1:0, Soroksár–KFC 1:3, Szolnok– KFC 2:3, Lipót–KFC 1:4, KFC–Hurbanovo 6:2). Hat meccsen 19 gólt lőttünk és 9-et kaptunk.

A KFC 10 új játékost igazolt eddig. Mi a véleménye a keret összetételéről?

Az előző évad meghatározó játékosai Komáromban maradtak, ami biztosítéka a folyamatosságnak. Akik most igazoltak a KFC-be, többnyire tapasztaltabb, sokoldalú játékosok, akik az első és második vonalban több poszton is megállták már a helyüket Szlovákiában és külföldön is, és természetesen vannak közöttük fiatal tehetségek is, akik Komáromban akarnak bizonyítani. 

A II. ligás mérkőzéseken 2017-től átlagosan 300–600 néző volt jelen a bajnoki meccseken. Hogyan lehetne ön szerint elérni a nagyobb érdeklődést?

Ezen sok helyen sok ember elgondolkodott már. Azt hiszem, sok minden befolyásolhatja a látogatottságot a meccseken, szerintem azonban egyetlen dolog dönti el a végső számot, s ez a játék, annak minősége, és gólokban kifejezett hatékonysága. Ha jól játszik a csapat, élvezetes játék lesz gólokkal, jönni fognak az emberek. Ha nem, akkor az ellenkezője várható. 

Érdekes

Keret és játékosmozgás

Kapusok: Bréda, Cícho
Védők: Šmehyl, Juhász, Saláta, Szőcs, Špak, Orság, Šurnovský, Adayilo 
Középpályások: Šimko, Szetei, Domonkos, Varga, Pastorek, Matics, Németh T., Druga
Támadók: Petráš, Györgyi, Ganbayar, Horodník, , Abrahám, Tóth G., Nguidjol Bayemi, Rumanský
Vezetőedző: Radványi Miklós

Távozott: Popovics (Sereď), Faragó (Ménfőcsanak), Doktorík (Marcelová), Krela (Bardejov), Pittner (Rohožník), Machara (Trenčín), Parma,  Sidibe, Leckéši
Érkezett: Šmehyl (Prostějov), Orság (Trebišov), Györgyi (Nyíregyháza), Varga (Púchov), Horodník (Skalica), M. Petráš (Trenčín), Rumanský (Poprad), Ganbayar (Puskás Akadémia), Németh T. (Slovan), Juhász R. (ifik)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?