Igrutinovics a Patrióták vezére

<p>A lévai Patrióták kosárlabdacsapata 93:73-ra verte az iglóiakat szombaton, így négy mérkőzés után is hibátlan a mérlege az Eurovia SBL-ben.</p>

OROSKY TAMÁS

Még kellene néhány meccs, hogy a gárda jobban összeszokjon, mondta lapunknak a kosárlabda-bajnokság rajtja előtt Ladislav Lutovský, a lévai csapat vezetőedzője. Ehhez képest a Patriótáknak négy meccs után hibátlan a mérlegük az Eurovia SBL-ben. „A privigyeieket leszámítva még nem játszottunk a topcsapatokkal, legalább az alapszakasz felét meg kell várni, hogy reálisan láthassuk az erőviszonyokat. De természetesen örülünk a pozitív kezdésnek” – hangsúlyozta az Új Szónak a 39 éves tréner.

Az első fordulóbeli izgalmak után (65:64 a privigyeiek ellen) viszonylag sima győzelmeket arattak a lévaiak: a Handlovát 93:76-ra, a nyitraiakat 83:74-re, az iglóiakat pedig 93:73-ra verték. „Minden meccsünkre a kollektív játék volt jellemző. A tavalyi szezonhoz képest több kosarasunk van, nagyobb a konkurencia a csapaton belül, jobban meg kell küzdeniük a fiúknak a helyükért. Mindez még akkor is igaz, ha van néhány húzóemberünk – foglalta össze az eddigi sikerek jellemzőit Lutovský. – Egy másik fontos tényező pedig az, hogy bár sok játékos csak későn került a csapathoz, ők nagyon jól felkészülve, jó erőnlétben érkeztek, ezzel kompenzálva az összeszokottság hiányából fakadó hátrányt.”

A nemrég csatlakozottak közé tartozott az amerikai Candon Rusin is, aki azonnal közönségkedvenccé vált Léván. A csapatban a második legtöbb időt pályán töltő játékosnak azonban kiújult a csípősérülése. Az elkerülhetetlen műtét és az azt követő hosszú rehabilitáció miatt ebben az idényben már nem léphetne pályára a szlovák bajnokságban, így a felek a szerződésbontás mellett döntöttek. Rusint vastapssal búcsúztatta szombaton a lévai csarnok közönsége.

„Sajnáljuk, hogy így alakult, nem lesz könnyű őt pótolni. Mellette Luka Igrutinovics az, aki eddig minden találkozón átlagon felül teljesített” – jegyezte meg Lutovský. A 22 éves szerb irányítónak eddig álomszerűen alakul első külföldi szerepvállalása: mecscsenkénti 23 pontos átlagánál nincs jobb az Eurovia SBL mezőnyében, mint ahogy a lepattanózók statisztikáját is (13,3/mérkőzés) az egykori U19-es Eb-ezüstérmes játékos vezeti.

Jó teljesítményére a szerdai rangadón is nagy szükség lesz: a lévaiak a négy meccs után szintén százszázalékos komáromiak otthonába látogatnak (akiknek ötödik, a pozsonyi Karlovka elleni bajnokijuk lapzárta után ért véget). „Tudatában vagyunk ellenfelünk erejének. A komáromiak biztosan tovább akarják erősíteni a tabellán elfoglalt előkelő helyüket, ráadásul egy régióderbi mindig pluszmotivációt is jelent. Mi viszont mindent megteszünk azért, hogy győzelmi szériánk ne szakadjon meg” – tette hozzá Lutovský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?