Ifiknél jött az újabb nagyabonyi tornadiadal

Nyárasd/Nagyabony.

Nyárasd/Nagyabony. Tavaly az idősebb diákok korosztályában, idén az ifik mezőnyében diadalmaskodtak Jávorka Attila edző nagyabonyi védencei a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért zajló korosztályos tornán.

Az U19-es korosztály immár tizenötödik téli seregszemléjén a nyárasdi sportcsarnokban a területi ifibajnokság VI. ligájában a tabella 1–8. lépcsőfokán telelő együttes (Čilizská Radvaň, Veľké Blahovo, Jahodná, Topoľníky, Veľké Dvorníky, Štvrtok na Ostrove, Holice, Rohovce) előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben csatázott a pontokért. A B csoport első összecsapásán az idei győztes a címvédő nagyszarvaiak elleni sikerével jelezte, hogy a favoritok közé tartozik.

„Fejlődnek fiataljaink, a tavaly diákelsőséget szerzett keretből Kardos Nikolas, Oláh János, Görcs Adrián és Sipos Sándor már az ifiknél is megvillanthatja tudását” – nyilatkozta lapunknak a fejlődést illusztrálva Jávorka Attila. Tanítványai mindhárom csoportmeccsüket egy góllal megnyerve jutottak a fináléba. A másik ágon a gólerős nagyudvarnokiak bizonyultak a legeredményesebbnek. A színvonalas, izgalmakban bővelkedő döntőben egyik csapat sem akart hibázni. A futballisták a legapróbb részletekre is odafigyeltek, betartották a szakvezetők taktikai utasításait. A két veretlen kollektíva taktikai csatájában a nagyudvarnokiak emberelőnyös helyzetből sem tudtak hasznot húzni, rendes játékidőben nem született döntés. Büntetőkkel a nagyabonyiak nyerték a tornát (6:5). Megismétlődött a 2016-os forgatókönyv, ugyanis az U15-ösök korosztályában a nagyabonyiak a 0:0-ra végződött fináléban a jányokiakat büntetőrúgásokkal fektették két vállra.

„Ezúttal sem gyakoroltuk a büntetőket, sőt, teremben sem készültünk a tornára. Csupán négyszer edzettünk a dunaszerdahelyi műfüves pályán. A jó hozzáállás, a győzni akarás, az egy célért derekasan küzdő kollektíva diadalaként értékelem újabb sikerünket. Másfél éve irányítom az utánpótlás-korosztályt. Eredményeink is azt igazolják: hogy nálunk jó úton haladunk a focistapalánták nevelésében” – fogalmazott a győztesek sikerkovácsa.

Ugyancsak érdekesnek találtuk, hogy a büntetőrúgások végére kapusgól tett pontot. Szerzőjét, Kardos Nikolast tavaly és idén is a torna legjobb hálóőrének járó különdíjjal jutalmazták.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?