Idényzáró bizonyítvány

J. MÉSZÁROS KÁROLYElég volt az iskolában a bizonyítványból? Minek még a focit is osztályozni? Nézzék, és kész? Akinek tetszik, az úgyis gyönyörködik benne? És akinek nem? Azt úgysem hozza lázba?Volt mit élvezni a futballősz folyamán?

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Elég volt az iskolában a bizonyítványból? Minek még a focit is osztályozni? Nézzék, és kész? Akinek tetszik, az úgyis gyönyörködik benne? És akinek nem? Azt úgysem hozza lázba?

Volt mit élvezni a futballősz folyamán? Már alig várja, hogy folytatódjon a bajnokság, bár még sok helyen be sem fejeződött? Hiányozni fog a hosszú téli holt idényben? De még mennyire? Milyen bizonyítványt adna kedvenc csapatának? A szomszéd Pistijének? A falu focicsillagának? A pénzért futballozó vendégjátékosoknak? Az ilyen eszébe se jut? Azzal törődjenek a klubvezetők? A néző csak azzal foglalkozzon, ami a pályán történik? Fizesse meg a belépőt, és szurkoljon? Legfeljebb örömében ordítozzon, és bánatában dühöngjön? Éltesse kedvenceit? És vitatkozzon társaival a látottakról? Végeláthatatlan szócsatákban? A pálya szélén? Meccs után? Féldecizés közben? Majd a kocsmában? Elég, ha mindennap megnézheti az ottani faliújságon csapata eredményét, helyét a táblázaton? Már ez is egyfajta bizonyítvány? Hétről hétre? Aztán az utolsó őszi bajnokitól mintha elvágták volna? Egészen tavaszig ugyanazt látja a sárguló lapokon?

Mi marad meg a játékosokban a mérkőzésekből? A játék öröme? Ilyen nincs? Túl ideális kívánság? Elképzelhetetlen a falusi focivilágban? Örülnek, ha végigjátszhatják a bajnokit? Aki túl jó, azt úgyis elkaszálják, leütik, vagy máshogy elintézik? A csapatot meg úgy húzzák el, ahogy akarják? Sípolással? Szurkolói megfélemlítéssel? Ki tudja, mivel? Mert csak egy szabály érvényesül, mégpedig az, hogy a hazaiaknak kell nyerniük? És ha nem, akkor elszabadul a pokol? Ezek után annak örül a játékos, hogy megúszta a futballőszt sérülés nélkül? Csak néhány lekönyököléssel? Épen? És egyszer sem volt vasárnap az orvosi készültségen? Hétfőn meg mehetett munkába? Feltéve, ha volt hova, és nem csak a fociból keres? Hányast adna magának a játékos ebben a világban az utolsó őszi sípszó után?

Vagy a bizonyítvány készítése csak az edzők dolga? Kizárólag? Ők elmondják, helyenként megírják (az már rossz jel, ha papíron kérik), hogy mit követtek el az idény során a rájuk bízott focistákkal? És aztán kiderül, hogy mit ér ez a klubvezetők szemében? Legrosszabb esetben megköszönik az edzősködést? Vagy hagyják, hadd vergődjön tovább a legénységgel? Úgysem találnak helyette mást?

A futballősz osztályzatát csak a klubvezetőktől várjuk? Ők mondják ki a végső szót? Azok, akik a pénzüket beleverik? Vagy azok, akik a település kasszájából adagolják a támogatást? Nekik van szükségük bizonyítványra? Meg arra, hogy megnyugtassák magukat: volt értelme költekezve szórakoz(tat)ni?

És elmondhatják azt is: községünkben is volt(ak) bajnoki focimeccs(ek). Egy (vagy több) abból az ötezerből, melyet hétvégenként játszanak a szlovákiai pályákon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?