Idén utoljára a MOL Arénában a DAC

Andzouana.Ruzomberok

A DAC a labdarúgó Niké Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén, ma 17:30-tól hazai pályán fogadja a kimondottan rossz formát mutató AS Trenčín csapatát. Ez lesz 2023-ban a csallóköziek utolsó hazai találkozója.

A szezont nagyon jól kezdő trencséniek legutóbb szeptember 30-án tudtak nyerni, akkor hazai pályán 1:0-ra múlták felül a Banská Bystrica csapatát. Azóta a bajnokságban négy vereség és három döntetlen a mérlegük, ráadásul büntetőpárbajban a Slovnaft Cuptól is búcsúztak az V. ligás Devínska Nová Ves otthonában. Ami mégis bizakodásra adhat okot számukra, hogy a legutóbbi, zólyom-brézóiak elleni mérkőzésen már sikerült betalálniuk, mivel ezt megelőzően három meccsen is gólképtelen volt az AS. Az említett találkozón már az első félidőben kétgólos előnybe került a Podbrezová, majd a szünet után szépítettek a hazaiak, akik a lefújás után elmondták, nem szerették volna lejátszani a találkozót. A trencséniek csapatkapitánya, Damián Bariš úgy nyilatkozott, hogy a behavazott, fagyott műfüves pálya szerinte nem volt alkalmas a játékra.

Dunaszerdahelyen ennél jobb lehet a helyzet vasárnap. A jelenlegi időjárás a természetes gyepnek sem tesz jót, de a MOL Arénában folyamatosan takarítják a havat, a gyepet, ha kell, letakarják és természetesen a pályafűtés, valamint a vízelvezetés is segít megóvni a talajt.

A DAC új vezetőedzője, Xisco Munoz egyelőre úgy tűnik, a védekezés megszervezésével kezdte a munkát, hiszen első két találkozóján csapata nem kapott gólt. Az aranyosmarótiak ellen otthon ellenben lőttek hármat, míg a mély talajú besztercebányai gyepszőnyegen nem tudtak betalálni. Az ősszel a védelem vezérévé váló Csinger Márkra azonban továbbra sem számíthat a spanyol edző. A magyar U21-es válogatott védő a csütörtökön megtartott X. DAC-karácsony eseményen átvehette az Ősz játékosa elismerést. Csinger a szurkolók voksolásán 6 szavazattal előzte meg a csapatkapitány, Yhoan Andzouanát, a harmadik pedig Aleksandar Popovics lett. „Sokkal nehezebb a lelátóról nézni a többieket, főleg, ha pörgős a mérkőzés és azt érzi az ember, hogy nagyon szívesen futballozna. Így teljesen máshogy néz ki egy meccs, mint a pályáról, jobban átlátható. Ilyenkor jár az agyam, mit hogy kellene csinálni. Ha látok valami érdekeset, megosztom a csapattársaimmal – idézte a klub honlapja a sérülés miatt hiányzó játékost, aki a vasárnapi találkozóról is ejtett néhány szót. – Helyt kell állnunk, természetesen győzni szeretnénk. Reméljük a legjobbakat, a csapat készen áll. Csak rajtunk múlik, hogy alakul a hátralevő két meccs” – bizakodott az ősz legjobbja.

A két csapat szeptember elején már találkozott egymással a szezonban, akkor Riszvanisz már a 23. percben piros lapot kapott, ami alaposan rányomta a bélyegét a játékra. A sárga-kékek ezt követően nem jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára, míg a trencséniek nyomása gólt eredményezett, így Csak Máté vára alatt maradtak a pontok. Az előző idényben Dunaszerdahelyen a trencséniek hátrányból fordítva nyertek 2:1-re, míg idegenben a cserepadról beszálló Kalmár vezérletével a csallóköziek 4:0-ra győztek.

A vasárnapi mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Michal Smolák lesz, a VAR előtt pedig Boris Marhefka hozza majd a döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?