Idegenben nyert a címvédő

New York. Két vendéggyőzelem és egy hazai siker született a tengerentúli profi jégkorongbajnokság, az NHL nyitányán. A címvédő Colorado Pittsburgh-ben, az Ottawa pedig Torontóban diadalmaskodott, a Calgary otthonában mindössze egy gólt láthatott a közönség.

Havlát és Hossa együttes erővel veszélyezteti a Toronto kapuját az NHL nyitómeccsén. ČTK-felvétel Marián Hossa volt a Toronto–Ottawa összecsapás egyik legjobbja, ő szerezte a vedégek 2. gólját: a 15. percben Havlát átadását követően talált a hálóba. A kanadai derbin az ottawaiak öt emberelőnyből hármat is kihasználtak, s ez sorsdöntőnek bizonyult. Érdekesség, hogy a Toronto zsinórban hatodszor nem tudta legyőzni régi nagy riválisát. Jacques Martin, a Senators vezetőedzője: „Okos és taktikus játékunknak köszönhetjük a győzelmet, a kapura is sokkal veszélyesebbek voltunk, mint a hazai gárda.”

Zdeno Chára, az Ottawa hórihorgas szlovák hátvédje, az NHL legmagasabb hokisa közel 28 percet tartózkodott a jégen, s edzője szerint ő is csapata legjobbjai közé tartozott. Ivan Čiernik nem lépett jégre, a vendégek kispadjáról nézte végig a rangadót. Balszerencséje volt a Senators cseh hátvédjének, Karel Rachůneknek, aki a palánk közelében ütközött a torontói Tuckerrel, és hátsérüléssel kórházba szállították. Az orvosok szerint legalább két hét kényszerpihenő vár rá.

A Stanley-kupa-győztes Colorado biztosan verte az előző szezonban elődöntős, de a cseh Jaromír Jágr elcserélése után alaposan meggyengült Pittsburgh-öt. A Pingvinek széteső csapat benyomását keltették, szerencséjük volt, mert a vendégek több ziccert is elkönnyelműsködtek. A találkozó hőse a Colorado frissen igazolt cseh csatára, Václav Nedorost volt, aki egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. „Álmomban sem gondoltam arra, hogy mindjárt az első NHL-es mérkőzésemen betalálok az ellenfél kapujába. Egyszerűen várakozáson felüli, fantasztikus volt a rajt!” – nyilatkozta a tehetséges cseh korongozó. Figyelemre méltó: a Pittsburgh 12. Colorado (Jaroslav Obšut kispados volt) elleni találkozóját is elveszítette. Patrick Roy, a címvédő kapusa ezúttal is megbízható teljesítményt nyújtott, a hazaiaknál viszont Mario Lemieux-nek nem ment a játék.

A Calgary a 47. percben ütött góllal 1:0-ra nyert az Alberta tartományi rivális, a vendég Edmonton ellen. A hazai együttesben jól mutatkozott be a nyáron, a St. Louisból igazolt cseh Roman Turek kapus, aki mind a 24 lövést hárította. Az Oilers összesen kilenc emberelőnyös helyzetet puskázott el.

A bajnokság nyitónapján jelentették be, hogy a legutóbbi sorozatban döntős New Jersey öt évvel – 2007-ig – 40 millió dollárért meghosszabbította Martin Brodeur szerződését. A huszonkilenc éves kapus 1995-ben és 2000-ben a Stanley-kupa megszerzéséhez segítette az „Ördögök” együttesét.

TORONTO–OTTAWA 4:5 (1:2, 2:2, 1:1), gólütők: Mogilnij (8., 22.), Sundin (40.), Roberts (59.), illetve Redden (3.), Hossa (15.), Roy (23.), Bonk (36.), White (49.);

20 000 néző.

PITTSBURGH–COLORADO 1:3 (0:0, 0:2, 1:1), gólütők: Lang (54.), illetve Nedorost (22.), Sakic (30.), Drury (49.); 18 000 néző.

CALGARY–EDMONTON 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), gólütő: Savard (47.); 17 000 néző. (TASR, ČTK, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?