Idegenbeli sikerek

Würzburg/Bergen. Szlovák–magyar párharc várható az elsőségért a férfi kosárlabda Európa Kupa Északi főcsoportjának C-csoportjában. A losonci E. S. O. ugyanis a 2. forfulóban hosszabbítás után kerekedett felül Würzburgban, a székesfehérvári Albacomp pedig a norvégiai Bergenben aratott meggyőző sikert.

Würzburg/Bergen. Szlovák–magyar párharc várható az elsőségért a férfi kosárlabda Európa Kupa Északi főcsoportjának C-csoportjában. A losonci E. S. O. ugyanis a 2. forfulóban hosszabbítás után kerekedett felül Würzburgban, a székesfehérvári Albacomp pedig a norvégiai Bergenben aratott meggyőző sikert. Mindkét csapat legközelebb (jövő szerdán) Losoncon találkozik.

Würzburgban a hazaiak hat másodperccel a vége előtt egyenlítettek, ám a hosszabbításban már mindvégig a nógrádiak tartották kezükben a mérkőzést. Kimagasló teljesítményt nyújtott az egykori válogatott, Dušan Snopko, aki 28 pontot ért el, s közben nyolc triplát dobott. Kiválóan irányította a csapatot Milan Čurovič, aki emellett 23 pontot szerzett.

Kissé felforgatott együttessel lépett pályára Bergenben az Albacomp, hiszen két irányítójáról, Theiszről és Borosról is kénytelen volt lemondani. Mindketten sérültek. A karmesteri pálca így Matus kezébe került, ám a norvégok nem állították megoldatlan feladatok elé a magyarokat. Sterbenz László edző véleménye: „Biztos győzelmet arattunk a két amerikain kívül nem túl nagy játékerőt képviselő hazaiak ellen. Két sérült irányítónk hiánya miatt néhányszor kapkodásba csapott át a gyors játékunk.” (sr)

A csoport állása:

1. Lučenec 2 2 0 183:145 4

2. Albacomp 2 2 0 188:151 4

3. Würzburg 2 0 2 145:162 2

4. Bergen 2 0 2 151:209 2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?