Hyballa: Három pontért megyünk

Peter Hyballa

Szombaton (16.45) a listavezető pozsonyi Slovan a második helyen álló DAC-ot fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában. Mindkét csapat veretlenül várja a csúcsrangadót, amelyen várhatóan közel ezren biztatják majd a vendégeket.

„Respektáljuk a Slovant, ez a legnagyobb szlovák klub, rengeteg pénzük és kiváló játékoskeretük van. De szerintem ők is tisztelnek minket, mert tényleg reális esélyünk van ellenük. Teljesen más stílust képviselünk, fiatalok vagyunk, éhesek vagyunk a sikerre. Szerintem nyílt meccsre van kilátás – mondta lapunknak Peter Hyballa, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője. – Támadó felfogásban fogunk játszani, nem fogunk várni semmire. Lehet, hogy végül apró részletek döntenek majd. A Slovan–DAC mindig érzelmekkel teli összecsapás, de reményeim szerint sportszerű lesz a meccs. Három pontért megyünk, nem döntetlenezni akarunk.”

A felvetésre, hogy sokan biztosra veszik a Slovan bajnoki címét, mert jövőre ünneplik a klub alapításának 100. évfordulóját, Peter Hyballa így válaszolt: „Én sportszerű fickó vagyok, és hiszem, hogy ha mi leszünk a jobbak, akkor meg is fogjuk nyerni a meccset. A Slovan a favorit, de a fociban bármi megtörténhet. Azzal, hogy kiestek a kupából, már csak a bajnokságra koncentrálhatnak, de van esélyünk nekünk és a trencsénieknek is.”

A játékosok is optimisták, Kalmár Zsolt leszögezte: „Győzni megyünk Pozsonyba.” A középhátvéd Šatka hasonlóan fogalmazott. „Nagyon nehéz dolgunk lesz az éllovas otthonában. Azt mondják a pozsonyiakról, hogy övék a liga legjobb kerete, de már többször megmutattuk, hogy felvesszük velük a versenyt – nyilatkozta a klub honlapjának Ľubomír Šatka, aki a szlovák válogatott legutóbbi mindkét meccsét végigjátszotta. – A védekezésben egységesnek kell lennünk, és el kell kerülnünk a felesleges hibákat. Bízom benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk, és pontokkal térünk haza.”

A Slovannál a Marin Ljubicic kuparajtja miatt eltiltott Martin Ševela edzőt segítője, a szerb Vlagyimir Radenkovics helyettesíti, természetesen a horvát középpályás sem léphet pályára volt csapata ellen. Jó hangulatban várják a meccset az égszínkékek, akik a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték a DAC ellen: Pozsonyban 2:0-ra, Dunaszerdahelyen pedig 1:0-ra. Tavaly augusztusban a sárga-kékek 1:1-re játszottak a fővárosban, a vendégek gólját Pačinda lőtte.

A góllövőlistát a pozsonyiak szlovén csatára, a hatgólos Andraz Sporar vezeti az öttalálatos dunaszerdahelyi Vida Kristopher előtt .

A Slovan odahaza egyszer nyert (Podbrezová 3:0) és kétszer remizett (Nitra 1:1, Trenčín 3:3), a DAC idegenben legyőzte a Podbrezovát (2:1) és a nyitrai együttest (3:2), Trencsénben pedig döntetlenezett (3:3).

Szigorú biztonsági intézkedések előzik meg a derbit, a DAC-szurkolók – 953 jegyet kaptak – vonatos utazást szerveztek Pozsonyba. A derbit Sedlák vezeti, és az Orange Sport élőben közvetíti. (sz. z., bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?