Hullámvölgyben a lilák

Budapest. A kilencedik fordulóban megszerezte első pontjait, s mindjárt 4:0-ra nyert a Zalaegerszeg a Haladás ellen az Arany Ászok Liga szombati játéknapján. A Pécs és a Sopron otthon tartotta a három pontot a Győr, illetve a Balaton ellenében. A Videoton a Megyeri úton győzte le az Újpestet, a Debrecen pedig futballiskolát tartott a Fradinak a tegnapi rangadón.

A fehérvári Herczegfalvival (a labdával) nem bírtak az újpesti védők.nb1.hu-felvételAz Újpest–Videoton párharc nem volt nagy meccs, az iram sem a kora délutáni Liverpool–Arsenalt idézte, ám az a tribün legfelső sorából is látható volt, akarnak, hajtanak a gyepen szaladgálók. A félidei állásból is látszott, mindez csak az egyik oldalon gyümölcsözött: a 26. percben Hercegfalvi Zoltán góljával került előnybe a Videoton. A támadó időzítése előtt amúgy le a kalappal: éppen abban a pillanatban talált a hazai kapuba, amikor a kisebb késéssel befutó fehérvári ultrák elözönlötték a vendégszektort.

Ha nem is az átszervezésnek köszönhetően, de mindjárt a második felvonás elején egyenlíthetett volna a házigazda, csakhogy Kovács Zoltán kihagyta a kihagyhatatlant. Rossz poén, ám igaz: ez a kihagyás – no meg a többi – sokba került az újpestieknek...

A látogatók tudniillik azt játszhatták, amit a legjobban tudnak: a Csank-iskola tananyagát bemagolva visszazártak, gyakorlatilag hiba nélkül bekkeltek, s időnként még ellencsapásokra is vállalkoztak. Az időközben felcsendülő „Mikor lövünk gólt?” kezdetű nóta persze nem nekik, hanem riválisuknak szólt: a 67. percre a bánatukban dalra fakadó nézők ugyanis kiszámolták, immáron 418 minutum telt el anélkül, hogy újpesti találat miatt talpra szökkenhettek volna.

Nos, a 80. percben Szanyó végre megtörte az átkot, azonban a drukkerek csak legyintettek egyet a magabiztosan értékesített büntető láttán. Hogy a Megyeri útra nem költözött vissza a boldogság az érthető: addigra már 2:0-ra vezettek a fehérváriak. A lila-fehérek „gólérzékenységét” ismerve nem meglepő, hogy az egyenlítés már nem jött össze a lefújásig. A Videoton győzött, ehhez aligha szükségeltetik bővebb magyarázat. Az Újpest viszont megint nem győzött (immáron hat meccse tart a nyeretlenségi széria), s ez, úgy hisszük, nem kommentárt, hanem alapos elemzést és esetleg egy-két változást igényel.

A mérkőzés után Mezey György, a lila-fehérek szakmai igazgatója felajánlotta lemondását Lukács Ferencnek, az Újpestet működtető kft. tulajdonosának. A szakembert mind a klub vezetője, mind a játékosok arra bíztatták, hogy folytassa tovább az elkezdett munkát. Röviden: Lukács Ferenc nem fogadta el a lemondást, így továbbra is Mezey felel az Újpesten zajló szakmai munkájáért. (NS, mti)

Tüntetés Újpesten

Budapest. Az Újpest újabb vereségét nem állták meg szó nélkül a csapat szurkolói. A lila-fehérek immár hat forduló óta nyeretlenek, és ezt természetesen nehezményezték a drukkerek, akik a Videoton elleni mérkőzés lefújása után az öltözőépület elé vonultak és követelték, hogy a játékosok menjenek ki hozzájuk. Kérésük meghallgatásra talált, hiszen a lila-fehérek futballistái kibaktattak a klubház elé, majd pedig beszélgetni kezdett a drukkerekkel. De talán pontosabb hangos szóváltásról beszélni, hiszen a rajongók igencsak indulatosan kérték számon az eredmények elmaradását a futballistákon. A vehemens szurkolók szerint az összes pályára lépő csapattag hetek óta valós tudása alatt teljesít. Az elégedetlenkedők egy csoportja még egy órával a meccs után is a székház előtt álldogált, és próbálta számon kérni a két hónapja nyeretlen játékosokon a gyenge produkciót. (NS, nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?