Hullámvasúton ültek a komáromiak

<p>Szenzációs meccsek és csalódást jelentő vereségek, nagyszerű egyéni megoldások és betlizés – a komáromi férfi-kosárlabdacsapat hullámzóan teljesített az extraliga 2013/14-es idényében.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

A szezon előtt a legjobb négy közé kerülés volt a komáromiak célja. Az előző idény ezüstérmese ezt meg is valósította, alapszakasz-ötödikként legyőzte a nyitraiakat a negyeddöntőben, a sorozatban harmadik dobogós helyezés azonban nem jött össze az extraliga 2013/14-es idényében. „Nagyjából sikerült a terv, de annyira nem lehetünk megelégedve – próbálta megfogalmazni a komáromiak érzéseit Paulík József klubmenedzser. – Újra éremért játszhattunk, más kérdés, hogy a végén nem tudtunk meccset nyerni. Az előttünk végző egyesületek költségvetése kétszer, háromszor is magasabb a miénknél, de reálisan talán mondhatom, hogy a mi csapatunkban most ennyi volt.”

A tavalyinál picit halványabb eredményeknek objektív okai is voltak: az MBK Com Thermnél viszonylag sok volt a sérülés egész évben, ráadásul a legtöbbször a kulcsemberek küszködtek egészségi gondokkal. „A cserepadunk pedig nem volt elég hosszú, ami visszaütött” – mondta lapunknak Paulík, aki egyetért František Rón vezetőedzővel abban, hogy hiányzott a folyamatos stabil teljesítmény. „Hullámzóan játszottunk, nemcsak a szezon egészét tekintve, hanem az egyes meccseken is. Szenzációs szakaszok után három perccel már nagyon rosszul kosaraztunk, elvesztettük az előnyünket, aztán megint elhúztunk, utána újabb hullámvölgy jött, és így tovább. Minden kosarasunknak voltak nagyon jó húzásai, meccsei, percei, de abszolút stabil formát igazából senki nem tudott hozni” – jegyezte meg Paulík.

Marek Kozlík csapatkapitány is úgy érzi, felemás idényt tudhat maga mögött. „Fokozatosan belejöttem a számomra új tisztséggel járó feladatokba, és egész jól belelendültem a pályán is, de combizomszakadás miatt két hónapra kidőltem. Visszatérésem után nem igazán ment a játék, nagyon sajnálom, hogy kapitányként nem tudtam jobban feltüzelni a csapatot – nyilatkozta az Új Szónak a komáromiak csupaszív játékosa. – Nem jó úgy befejezni a szezont, hogy az Inter elleni elődöntőben és a svitiek elleni bronzcsatában sem tudtunk meccset nyerni, de összességében most is jól éreztem magam a klubban.”

Hogy Kozlík és társai közül ki játszhat az MBK Com Thermnél jövőre is, még bizonytalan. „Minden pénz kérdése. A klubnak vannak anyagi gondjai, bizonyos esetekben az ígéretek csak ígéretek maradtak. A szintén szponzorokat kereső Rón edző is maradna, de biztosat még nem lehet mondani” – tette hozzá Paulík József, a komáromiak menedzsere. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?