Hová lett Jack Tuijp?

<p>A holland csatártól várták a megváltást nyáron a Fradinál – a Volendam egykori gólzsákja a Kecskemét ellen már csak padozott.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A kínos debreceni vereség után ismét nyert a magyar labdarúgó NB I-ben a Ferencváros. A Kecskemét elleni meccsre sokáig nem fogunk emlékezni, 1:0, ennyi. A győztes gólt a mali származású Diallo szerezte. A találkozó után Ricardo Moniz, a Ferencváros edzője elismerte, hogy csapata „szépségdíjat” biztosan nem kap a játéka miatt. „A minőség hiányzik elöl, ha Julian Jenner formában van, s ha Somalia nem sérült, jobb lesz, és persze hiányzik Leonardo kreativitása is, amely egy-egy meccset eldönthet. Nagy energiát fordítottunk egész nyáron az erősítésekre, és még mindig aktívak vagyunk” – értékelt a holland.

Árulkodó szavak. A Fradinál nyíltan beszélnek a bajnoki címről, de a zöld-fehérek játéka idén gyengébbnek tűnik, mint amilyen a tavaszi szezonban volt. A csatárhiányra való hivatkozás és az erősítésekre fordított nagy energia pedig elég visszás. Somalia sérült, Leonardo sérült – miközben ott van a csapatban Jack Tuijp, a nyáron igazolt holland futballista. Pontosabban a kispadon ül. A 29 éves csatár az első mérkőzéseken bizalmat kapott honfitársától, de nem élt vele – a szurkolók nagy része szerint teljes tévedés a holland játékos szerepeltetése. Mindez azért különösen érdekes, mert Tuijp 250 mérkőzésen 145 gólt szerzett a Volendam színeiben, 2008-ban a holland másodosztály gólkirálya volt. A Ferencvárosnál csak remélhetik, hogy az átigazolási időszak hátralévő részében az FTC szerencsésebb lesz.

Például egy bekkel. Ha hihetünk a spanyol lapinformációknak, akkor ma a Fradihoz igazol David Mateos. A 26 éves, 190 centi magas spanyol védő nem akárhonnan érkezhet – a Real Madridtól. „Olyan képességei vannak, amelyekre szükségünk van Madridban” – dicsérte a 2010-es szezon elején a játékost José Mourinho, a klub akkori edzője. Mateos ezzel együtt vagy kölcsönben játszott, vagy a Real Madrid B csapatában, képességeit a nagycsapatnál nem tudta megmutatni. Az előző szezonban 31 B ligás mérkőzésen egy gólt szerzett. Ez is valami – csettinthetnek a Ferencváros szurkolói, lássuk a medvét.

Zárásként következzenek a magyar trénerek eheti aranyköpései. A két újonc meccsét a Mezőkövesd nyerte, 3:1-re, a Puskás Akadémia csapata ellen. „A szünetben elsősorban nyugalmat kértem a játékosaimtól. Azt vettem ugyanis észre, hogy sokan céltalanul adogattak” – jellemezte játékrendszerüket Véber György, a győztes csapat edzője. A másik oldalon Benczés Miklós osztotta meg velünk a nagy igazságot: „A futball egyszerű játék, azért kaptunk ki, mert kevesebb gólt szereztünk, mint a hazaiak.” Találó. Egyébként már a Győr sem nyeretlen, a bajnok ETO-nak a 6. fordulóban sikerült először három pontot szereznie a bajnokságban, a Paks elleni 2:0-nak köszönhetően.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?