Hosszú negyedik érme

<p>Lapzártáig újabb két éremmel bővült a magyar válogatott éremgyűjteménye az isztambuli rövidpályás úszó-világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Péntek este Cseh László ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta: a 400 méter vegyesen megszerzett ezüstérem után 200-on is a második helyért küzdhetett. A győzelem ugyanis nem volt kérdéses: az amerikai Ryan Lochte 1:49,63 perces világcsúccsal végzett az élen. Az országos csúcsát (1:52,74) megközelítő Cseh kiélezett versenyben szorult a harmadik helyre 1:52,89-cel, a japán Szeto Daija éppen befért elé 1:52,80-nal.

„Ez az ősz már csak ilyen kétszáz vegyesen. Mindig ennyivel kapok ki – összegzett Cseh. – Ezek a rohadt századok... Szerintem, ha előbb nyúlok be Szetónál, akkor is harmadiknak hoznak ki. Dühös vagyok, továbbá fáradt. Az ezüst meglehetett volna, sajnálom, hogy ez is elment. Mindegy, jövőre összerakom magam, és akkor sokkal jobb lesz.”

Szombaton egyetlen magyar érdekeltségű döntőt rendeztek a 25 méteres medencében: női 200 vegyesen Hosszú Katinka is rajthoz állt, és 2:04,72 perc alatt másodikként ért célba. A szám olimpiai és világbajnoka, a kínai Je Si-ven nyolc századdal volt gyorsabb nála. Jakabos Zsuzsanna pedig negyedik lett.

„Kicsit persze mérges vagyok, hiszen ezt a számot is szerettem volna megnyerni, sajnos a végén a kínai egy picivel előbb ért oda – értékelt Hosszú. – Amikor elment a világítás egy része, az megzavart, egy pillanatra átfutott rajtam, mi van, ha teljesen sötét lesz, és újra kell úszni az egészet.” Hozzátette, talán annyiban hibázott, hogy nem kezdett olyan erősen, mint szeretett volna.

Hosszú az ezüsttel negyedik isztambuli érmét szerezte, miután 200 méter pillangón és 100 méter vegyesen nyert, 400 méter vegyesen pedig harmadikként végzett.

A magyar össztermés – a vasárnapi zárás előtt – nyolc éremből állt. Lapzárta után további négy magyar érdekeltségű döntőt rendeztek: a férfiaknál Cseh László (200 pillangó), Gyurta Gergely (1500 gyors) és a 4x100-as vegyesváltó állt rajtkőre, a nőknél pedig Hosszú és Jakabos Zsuzsanna (200 gyors) küzdhetett éremért. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?