Hosszú Katinka újabb magyar csúcsai

Budapest/Réunión |

<p>Hosszú Katinka hat számban indult, ezek közül ötöt megnyert a réunioni évzáró nemzetközi rövidpályás úszóviadal hétfői napján, 50 méter mellen és 50 méter gyorson ráadásul megdöntötte saját országos rekordját.</p>

A Vasas világ- és Európa-bajnoka - akit Magyarországon az év női sportolójának és a nemzetközi szövetségnél pedig 2014 legjobb női úszójának választottak - a verseny honlapja alapján 100 méter háton 57.82 másodperces idővel, majd 400 méter gyorson 4:02.18-cal csapott elsőként a célba. Előbbi számban Verrasztó Evelyn lett a második 1:00.49-cel.    Hosszú az 50 méter mellet 30.66 másodperc alatt teljesítette, így megjavította 2013. november 10-én elért országos csúcsát (31.12). 200 méter pillangón 2:05.40-nel, 100 méter vegyesen pedig 58.87-tel diadalmaskodott - utóbbi versenyben Verrasztó bronzérmet szerzett 1:01.72-vel -, s csupán 50 méter gyorson (24.43 mp) szorult a második helyre, itt a francia Anna Santamans két századmásodperccel gyorsabbnak bizonyult nála. Vigasztalhatja ugyanakkor, hogy ez is új magyar csúcs - az előzőt, a 24.58-at is ő úszta idén szeptember 29-én.    Az Indiai-óceánon fekvő sziget versenyét 26. alkalommal rendezik meg, Hosszú a vasárnapi nyitónapon öt aranyérmet gyűjtött, s 200 méteres mellúszásban átadta a múltnak Kovács Ágnes csaknem tizenöt éve felállított magyar csúcsát. A viadal kedden zárul.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?